Magazin
26 ogledov

Klepet ob knjigah

Slovenski knjižni sejem je tudi priložnost za različne debate ob knjigah. Žurnal24 main
V Cankarjevem domu poteka prvi dan 23. slovenskega knjižnega sejma, ki poleg knjig prinaša tudi bogat spremljevalni program.

V debatnih kavarnah s številnimi gosti bo beseda tekla tudi o tem, zakaj Slovenci še nimajo nobelovca, kaj je dobrega in slabega pri antologijah in kaj se dogaja s politično angažirano literaturo. Strokovni javnosti sta namenjeni predavanji v sklopu mednarodne založniške akademije. Založnik Andre Schiffrin bo spregovoril o knjigi v času konglomeratov, strokovnjak s področja založništva Angus Phillips pa se bo posvetil vprašanju prihodnosti elektronske knjige.

Čas tudi za eksperimente
Na forumu za obiskovalce bo med drugim čas za razne zabavne eksperimente za osnovnošolce, nastopila bo skupina Zvezdni prah, predstavili bodo knjigo Složitja Zvezdane Majhe in filmsko glasbo Mitje Reichenberga. Sicer pa si lahko več o sejmu preberete prek naslednje povezave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.