Magazin
61 ogledov

Puranji medaljoni v omaki iz penine

Zanimiva in lahka omaka iz penine Žurnal24 main
Lahka omaka iz penine, smetane in masla pričara zelo nežen okus puranovih medaljonov.

Čas priprave: približno 30 minut

Za 4 ljudi boste potrebovali naslednje sestavine:
– 8 puranjih medaljonov (po 60 gramov),
– 300 ml penine,
– 200 g kisle smetane,
– 50 ml sladke smetane,
– 1 čebulo,
– 2 žlici mrzlega masla,
– 1 žlico maščobe za peko,
– sol in poper.


Priprava
Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Meso oplaknite, osušite in na maščobi na hitro popecite na obeh straneh. Ob koncu dodajte čebulo in jo stekleno prepražite. Začinite s soljo in poprom.

Prilijte približno 250 mililitrov penine in meso pri srednji temperaturi kuhajte približno deset minut. Nato ga vzemite iz omake in postavite na toplo.

Omako precedite in vanjo umešajte kislo smetano. Nato jo zavrite in rahlo kremasto pokuhajte. Po koščkih v omako vtepite hladno maslo. Čvrsto stepite sladko smetano in jo skupaj s preostalo penino umešajte v omako in jo začinite po okusu. Omako prelijte čez medaljone.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.