Šport
12 ogledov

Konec prvenstva za Čavića

cavic_reuters Žurnal24 main
Srbski plavec Milorad Čavić več ne bo smel nastopati na Evropskem prvenstvu v Eindhovnu, ker je imel v sredo na sebi nosil majico z napisom "Kosovo je Srbija".
Milorad Čavić je imel majico s spornim napisom oblečeno v sredo, pred in po finalu discipline 50 metrov delfin. Čavić je v tej disciplini osvojil zlato medaljo in tudi postavil nov evropski rekord. Evropska plavalna zveza mu je poleg prepovedi nastopa na vseh preostalih posamičnih disciplinah tega evropskega prvenstva, naložila tudi 7000 evrov kazni.
 
 

Zadeve ne bi komentiral. Napravil sem tisto kar mislim in tisto, kar misli cela Srbija.

Milorad Čavić

 
Iz evropske plavalne zveze so sporočili, da se je disciplinska komisija sestala v četrtek in zaslišala vse udeležene v zvezi s spornim napisom na majici. Določili so, da bi naj majica predstavljala jasno politično akcijo, kar je v nasprotju s predpisi evropske plavalne zveze. "Zadeve ne bi komentiral. Napravil sem tisto kar mislim in tisto, kar misli cela Srbija," je bil o dogodku skromen z besedami Čavić.

23-letni Čavić, ki sicer je trenira in živi v ZDA, je nameraval nastopiti še na dveh preizkušnjah, na 100 metrov delfin in 100 metrov prosto. Na 100 metrov delfin je bil tudi prvi favorit za zmago. Zlata medalja Čavića je bila tudi prva zlata medalja Srbije na evropskih prvenstvih. Leta 2007 je bil Čavić na svetovnem prvenstvu v Melbournu dvakrat šesti na 100 in 50 metrov delfin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.