Šport
4 ogledov

Zupančič: Manjkala je pika na i

salzburg_veselje_tacol Žurnal24 main
"Njihova zmaga ima grenak priokus," je po tekmi dejal Žiga Pavlin, medtem ko Nik Zupančič žaluje za tem, da po izenačenju na 1:1 niso dosegli vodilnega zadetka. Več v nadaljevanju.
 

Preberite še ...

Salzburg prvak lige Ebel

Žiga Pavlin (igralec ZM Olimpije): "Četrta tekma je bila za nas nočna mora in kaj hujšega si sploh ne bi mogli predstavljati. Tokrat smo naredili vse, mislim pa, da so jim sodniki spet toliko pomagali, da ni bilo mogoče zmagati. Doslej smo svoje priložnosti ob igralcu ali dveh več zadevali, na zadnjih dveh tekmah pa ne. Razlika je bila tudi tukaj, še zmeraj pa ima njihova zmaga grenak priokus."


Želja in požrtvovalnost nista bili dovolj. © Boštjan Tacol

 
Nik Zupančič (igralec ZM Olimpije): "Manjkala nam je le pika na i. Vzdušje na zadnji tekmi je bilo sproščeno, nismo bili obremenjeni. Škoda, ker nismo pri 1:1 dosegli zadetka, ker sem prepričan, da nas v tem primeru ne bi več ujeli. Oni so dovolj izkušena ekipa, da po vodstvu z dvema goloma tekmo pripeljejo do konca, kar se je pokazalo tudi tokrat. Na tekmo smo bili popolnoma osredotočeni, kar smo dokazali tudi na ledu, saj smo v igri ostali vse do konca."

Tomaž Vnuk (igralec ZM Olimpije): "Danes smo izgubili finalno tekmo, dali smo sicer vse od sebe, ampak se pač ne bomo veselili. Avstrijska liga Ebel je za nami in moramo se pripravljati za državno prvenstvo."

Josh Green (igralec Salzburga): "Finalna serija je bila težka. Obe moštvi sta močni, mi smo doživeli en nesrečen poraz. Igrali smo dobro in se hitro pobrali. Hitro smo dosegli gol, naš vratar je bil dober in to nas je poneslo. Veseli smo, da smo osvojili naslov prvaka."

 
 

Želeli smo dokazati, da lahko Olimpijo premagamo tudi v gosteh, kar nam je uspelo. Menim, da smo zasluženo postali prvaki.

Dieter Kalt

 
Mike Posma (trener ZM Olimpije): "Trud igralcev je bil neverjeten. Na njih sem izjemno ponosen. Menim, da je zgodba Olimpije v letošnji sezoni lige EBEL nekaj fantastičnega. Z dna smo se prebili na vrh, kar lahko uspe le vrhunskim ekipam. Žal mi je, da na koncu nismo osvojili prvenstva, vendar tak je šport. Potrudili se bomo, da bomo naslednje leto še boljši. Z letošnjim dosežkom pa sem zelo zadovoljen."

Pierre Page (trener Salzburga): "Letošnja sezona je bila naporna. Igralci Olimpije so igrali zelo dobro. Kljub temu nam je na koncu uspelo in postali smo prvaki. "

Dieter Kalt (igralec Salzburga): "Tekma je bila zelo težka. Želeli smo dokazati, da lahko Olimpijo premagamo tudi v gosteh, kar nam je uspelo. Menim, da smo zasluženo postali prvaki."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.