Šport
17 ogledov

Vodi Latvala, težave Loeba

Trenutno vodilni na reliju Švedska je Jari-Matti Latvala s Fordom. Žurnal24 main
Svetovni prvak v reliju Sebastian Loeb po hudi nesreči zaostaja več kot 20 minut za vodilnim. Po šestih hitrostnih prezkušnjah relija na Švedskem je to Finec Jar-Matti Latvala.
 

Reli Švedska, po 6. HP

1. J.-M. Latvala (FIN, Ford) 1:03:33,3
2. H. Solberg (NOR, Ford) +56,3
3. M. Hirvonen (FIN, Ford) +58,2
34. S. Loeb (FRA, Citroen) +24:53,6

Finec Jari-Matti Latvala s Fordom Focusom vodi po osmi (sedmi petkovi) hitrostni preizkušnji drugega dne relija po Švedski, druge preizkušnje svetovnega prvenstva. Latvala ima pred drugouvrščenim Norveženom Henningom Solbergom, prav tako Ford, 65 sekund prednosti. Tretji pa je prvi favorit za zmago na Švedskem, Finec Mikko Hirvoven, ki s Fordom zaostaja dobrih 58 sekund. Veliko smole je imel štirikratni svetovni prvak, Francoz Sebastien Loeb s Citroenom C4, saj je v četrti hitrostni preizkušnji pri veliki hitrosti zadel nasip ob cesti, se nekajkrat spektakularno preobrnil in močno poškodoval svoj avtomobil. Vodilni v skupni razvrstitvi bo reli v soboto nadaljeval, a zaostaja že za 24 minut. Dobil je kazenski pribitek zaradi neudeležbe na nekaj hitrostnih preizkušnjah (mehaniki niso imeli na voljo vseh potrebnih rezervnih delov). Na zasneženih cestah Švedske se bo reli nadlajeval v soboto.

Po četrtkovem vsega dva kilometra dolgem nočnem superspecialu na hipodromu v Färjestadu je imel Petter Solberg pol sekunde naskoka pred Fincem Latvalo. Dirkač Subaruja je v petek nazadoval na peto mesto in zaostaja slabi dve minuti. Svetovni prvak Loeb je prolog končal na četrtem mestu z zaostankom 1,1 sekunde.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.