Šport > Nogomet
7 ogledov

Koeman uradno Valenciin

Ronald Koeman - tudi uradno pri Valencii. Žurnal24 main
Nogometni klub Valencia je uradno predstavil novega trenerja, nizozemskega strokovnjaka Ronalda Koemana.
Ronald Koeman je pogodbo s španskim klubom je podpisal do leta 2010, zapuščina bivšega stratega Quiqueja Sancheza Floresa pa ni nič kaj vzpodbudna. Valencia je v zadnjih šestih tekmah doživela pet porazov, vključno z zadnjim debaklom doma proti Realu iz Madrida (1:5), tako da v španskem prvenstvu zaseda šesto mesto, v ligi prvakov pa ima izkupiček dveh porazov in ene zmage.

Koeman, ki je na prigovarjanje in finančno vzpodbudo predsednika Valencie Juana Solerja zapustil PSV Eindhoven, je na predstavitveni novinarski konferenci ohrabril navijače tega kluba. "Prvenstvo je še dolgo. Resda je sedem točk zaostanka za vodilnim veliko, toda na sporedu je bilo komaj deset tekem, kar pomeni, da jih moramo odigrati še osemindvajset. Bolj zapleten je položaj v ligi prvakov. Na srečo nas zdaj čakata dve domači tekmi proti Rosenborgu in Schalkeju 04, ki ju enostavno moramo dobiti," je dejal 44-letni Koeman, nekdanji nizozemski reprezentant in igralec Barcelone, s katero je leta 1992 postal evropski prvak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.