Slovenija
30 ogledov

Na razgovor se pripravi večina

Največ težav na razgovoru je s tremo. Žurnal24 main
Na zaposlitveni razgovor se predhodno pripravi 65 odstotkov iskalcev zaposlitev, kažejo rezultati ankete, ki jo je izvedlo podjetje Adecco H. R., slovenska podružnica švicarske kadrovske agencije.

Pred samim zaposlitvenim razgovorom 37 odstotkov anketirancev nima nobenih težav, medtem ko 31 odstotkom anketirancem največjo težavo predstavlja trema, 13 odstotkov anketirancev pa ima težave s pomanjkanjem samozavesti. Deset odstotkov anketirancev je obkrožilo odgovor "drugo", devet odstotkov anketirancev pa se boji, da bi delodajalci iz njih "izvlekli njihove slabosti oziroma šibke točke".

Oglase tedensko in dnevno spremlja 40 odstotokov
Anketirance so poleg tega povprašali, kako pogosto spremljajo zaposlitvene oglase. Pri tem jih je 41 odstotkov dejalo, da oglase za delo spremljajo tedensko, 39 odstotkov anketirancev jih spremlja dnevno, sedem odstotkov pa je takšnih, ki oglasov ne spremljajo.

Na vprašanje, prek katerih kanalov spremljajo zaposlitvene oglase, je 23 odstotkov anketiranih dejalo, da jih najpogosteje spremljajo v raznih tiskanih medijih, enak odstotek oglase spremlja na zavodu za zaposlovanje, 21 odstotkov pa si tovrstne informacije pridobiva od prijateljev ali znancev.

Podjetje Adecco je anketo opravilo med iskalci zaposlitve v obdobju od novembra 2007 do konca februarja letos. V njej je sodelovalo 312 anketirancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.