Šport > Nogomet
6 ogledov

Tottijev izstrelek pokopal Catanio

totti Žurnal24 main
V prvih polfinalnih tekmah italijanskega pokala je Roma pred domačimi gledalci z 1:0 premagala Catanio. Inter in Lazio sta se na San Siru razšla brez golov.
 

Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi

Roma : Catania 1:0
Inter : Lazio 0:0 

V Milanu so gledalci spremljali slabo nogometno predstavo. Nogometaši Interja so bili najbližje zadetku ob poizkusu Hernana Crespa v prvem polčasu in strelu Nicolasa Burdissa , ki ga je v drugem delu zaustavila prečka. Lazio , ki je za razliko od Interja nastopil v popolni postavi, je bil večji del srečanja konkretnejši in je celo premagal vratarja modro-črnih Francesca Tolda, a je bil zadetek Gorana Pandeva razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Sinje-modri so izvedli še nekaj hitrih protinapadov, a sta bila Tommaso Rocchi in Pandev v zaključku akcij premalo zbrana.

David Suazo se ob odsotnosti Zlatana Ibrahimovića ni naigral v napadu Interja. © Reuters

 
Roma je na tekmi s Catanio nastopila brez nekaterih nosilcev igre, a vseeno suvereno nadzirala položaj na Olimpicu. Za zmago je v 47. minuti z izjemnim strelom poskrbel Francesco Totti po lepi akciji Mancinija. V nadaljevanju drugega polčasa sta bila blizu povišanja vodstva Ludovic Giuly in Cicinho , a je obramba Catanie njuna poizkusa zaustavila. Povratni tekmi polfinala italijanskega pokala bosta 7. maja, finale bo v Rimu 24. maja.

 

Italija, zaostala tekma

Juventus : Parma 3:0

V zaostali tekmi italijanske Serie A, ki je bila pred desetimi dnevi prestavljena zaradi prometne nesreče navijača Parme, je Juventus pred domačimi gledalci s 3:0 premagal Parmo. Stara dama je po prečki Maura Camoranesija povedla v 16. minuti, ko je zanko gostov ukanil David Trezeguet . Gostitelji so vodstvo podvojili v 30. minuti z golom Raffaela Palladina . Srečanje je bilo dokončno odločeno, ko je Stefano Morrone sredi drugega polčasa nesrečno posredoval in zabil avtogol. Zaradi protestiranja je bil po tretjem zadetku Juventusa izključen portugalski branilec Fernando Couto . Na lestvici ima Inter (75 točk) štiri točke naskoka pred Romo. Juventus zaostaja velikih 11 točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.