Šport > Nogomet
15 ogledov

Skupno proti dopingu

blatter2902_main_action Žurnal24 main
Predsednik Mednarodne nogometne zveze in predsednik Svetovne protidopinške agencije sta se sporazumela o sodelovanju pri boju proti zlorabi prepovedanih sredstev v nogometu.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Fifa Joseph Blatter in predsednik Svetovne protidopinške agencije Wada John Fahey sta v Zürichu podpisala pismo o nameri, da bosta okrepila sodelovanje med organizacijama v boju proti zlorabi prepovedanih sredstev. Ob tem je Blatter še pojasnil, da sta se s Faheyjem pogovarjala tudi o novi popravljeni različici protidopinškega kodeksa in Unescovi konvenciji o dopingu v športu. "Fifa in Wada imata v boju proti dopingu podobne cilje in se bosta proti prepovedanim snovem bojevali z vsemi sredstvi. Sodelovanje bo v prihodnosti še tesnejše in prepričan sem, da bomo šport čim bolj očistili prepovedanih sredstev," je dejal Blatter.

 
 

Wada ceni partnerstvo s Fifo in spoštuje dosedanje delo njene zdravniške komisije, vključno z raziskovalnimi in izobraževalnimi programi.

John Fahey

 
Fahey je dodal, da se tesnejšega sodelovanja s krovno mednarodno nogometno organizacijo zelo veseli. "Wada ceni partnerstvo s Fifo in spoštuje dosedanje delo njene zdravniške komisije, vključno z raziskovalnimi in izobraževalnimi programi," je povedal Fahey. V pismu o nameri je Fifa izrazila brezpogojno podporo Wadi v boju proti dopingu in obenem obljubila, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da članice Fife ratificirajo svetovni protidopinški kodeks. "Pismo o nameri, ki je začelo veljati s podpisom obeh strani, bo veljavno, dokler Fifa tudi uradno ne podpiše popravljene različice protidopinškega kodeksa, kar naj bi se zgodilo na Fifinem majskem kongresu v Sydneyju," so še zapisali pri Fifi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.