Šport
11 ogledov

Federer po peti hamburški naslov

Roger Federer so bo z Nadalom ali z Djokovićem pomeril za peti hamburški naslov. Žurnal24 main
Švicar Roger Federer bo v nedeljo lovil še peto zmago na teniškem mastersu v Hamburgu. V polfinalu je premagal nepostavljenega Italijana Andreasa Seppija, v finalu ga čaka Rafael Nadal.
 

Hamburg (ATP), polfinale

R. Federer (ŠVI) : A. Seppi (ITA) 6:3, 6:1
R. Nadal (ŠPA)
: N. Djoković (SRB) 7:5, 2:6, 6:2

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer bo v nedeljo skušal še petič v karieri zmagati na teniškem turnirju v Hamburgu. Prvi igralec sveta je v polfinalu turnirja z nagradnim skladom 2,27 milijona evrov po vsega 79 minutah gladko, s 6:3 in 6:1 ugnal Italijana Andreasa Seppija , s katerim se je pred tem pomeril le enkrat - od Italijana je bil boljši tudi lani v Monte Carlu. Tokrat je proti Italijanu, za katerega je bil ta polfinalni nastop prvi na turnirjih serije masters, pokazal nekaj lepih udarcev, po srečanju pa se je veselil novega finalnega nastopa. "Prvi set je bil dolg in mogoče ga je to malo utrudilo," je po zmagi povedal Federer. "Sam res nisem imel najboljših servisov, vendar pa sem bil zelo konstanten v igri," je o dvoboju s Seppijem še povedal Švicar.


Rafael Nadal je uspešno odbil napad Novaka Djokovića. © Reuters

 
Federer, ki je na prvem mestu svetovne teniške lestvice že 224 tednov, bo za svoj drugi letošnji turnirski naslov igral s Špancem Rafaelom Nadalom , ki je dobil drugi polfinalni dvoboj. Pomeril se je s Srbom Novakom Djokovićem , dvoboj pa je bil končan po treh setih in dolgi igri za zadnjo zmagovalno točko za Španca, ki je bil boljši s 7:5, 2:6 in 6:2. V Hamburgu bo tako na sporedu ponovitev lanskega finala, ko sta se prav tako pomerila Nadal in Federer, Djoković pa tokrat ni izkoristil možnosti, da z zmago Nadala zrine z drugega mesta lestvice ATP, na katerem je Španec že 147 tednov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.