Šport > Košarka
7 ogledov

Olimpijina lekcija za napredovanje

Košarkarji Olimpije so povozili Beograjsko Crveno zvezdo. Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olilmpije so v gosteh dobesedno povozili Crveno zvezdo in se ji tako maščevali za poraz s prejšnjega tedna. Ljubljančani so se s tem uvrstili na zaključni turnir, ki bo konec aprila.
 

Udeleženci zaključnega turnirja

U. Olimpija, Hemofarm, Partizan in Zadar

V košarkarski ligi NLB so znani vsi udeleženci zaključnega turnirja, ki bo konec aprila. Zadnji so se tja uvrstili košarkarji Uniona Olimpije . Olimpija je tekmo proti Crveni zvezdi začela nekoliko slabše, saj so si gostitelji kmalu priigrali pet točk prednosti. Zmaji so si predvsem v obrambi privoščili preveč napak. Proti koncu prvih desetih minut igre pa je Ljubljančanom steklo, predvsem se je izkazal Jasmin Hukić , ki je zadel dve trojki zapored in Olimpijo vrnil v igro. Še več, prva četrtina se je končala z vodstvom Olimpije z 19:17.

Ostrostrelec Hukić je s svojo serijo nadaljeval tudi v drugi četrtini, ko je v napadu praktično sam držal Olimpijo v rahli prednosti. Kljub temu se je nadaljevala nekoliko raztrgana in nepovezana igra na obeh straneh, kar so najbolje izkoristili prav naši predstavniki, ki so proti koncu prvega polčasa strnili moči in si po četrti trojki Hukića priigrali že 12 točk prednosti. Vendar se gostitelji niso predali in se po zaslugi Subotića približali na minus deset. Rezultat prvega polčasa je bil 48:38 v korist Uniona Olimpije.


Crvena zvezda jim ni bila kos. © IFP

 
 

Liga NLB, četrtfinale, 3. tekma

C. zvezda : U. Olimpija 74:97

V drugem polčasu so Ljubljančani nadaljevali z izjemnim metanjem trojk in prednost je kmalu narasla na 17 točk (55:38). Potem pa je trener Crvene Zvezde zahteval minuto odmora in gostitelji so zaigrali nekoliko bolje. Vseeno pa so zmaji uspeli zdržati pritisk, po dveh zadetih prostih metih Taylorja in po 17. točki Hukića celo povedli za 20 točk. Tretjo četrtino so tako dobili s 24:14, v zadnji del igre pa so se naši predstavniki podali z 19 točkami prednosti.

Tudi na začetku četrte četrtine se je nadaljeval juriš Ljubljančanov, ki so prednost iz napada v napad povečevali. Šele, ko je Zupan najprej s polaganjem in kasneje še z  zadeto trojko vodstvo povišal na plus 26 točk, so se gostitelji nekoliko bolj razživeli, kar pa jim ni pomagalo, saj saj so zmaji, na čelu z natančnima Dragičem in Hukičem z lahkoto držali visoko prednost. Končni rezultat tekme je bil 97:74. Olimpija pa si je tako visoko prednost priigrala predvsem z izvrstnim metanjem trojk.

Union Olimpija se je tako uvrstila na zaključni turnir, ki bo potekal od 25. do 27 aprila. Tu bodo nastopili še Hemofarm, Partizan in Zadar . Nasprotnik naših pa bo favorit za zmago Partizan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.