Magazin
35 ogledov

Prve fotografije novega forda ka

Ford ka je svoj stas na ogled postavil na eni izmed fotografij, dostopnih na int Žurnal24 main
Ford je potreboval več kot desetletje, da je pripravil naslednika enega izmed najpopularejših avtomobilov v svoji zbirki, mestnega malčka ka.

Na spletu so se pojavile že prve fotografije naslednika. Novi ka je zasnovan na platformi fiata 500. Medtem ko so se Italijani odločili za retro videz, pri Fordu stavijo na kinetični dizajn. Sodeč po fotografijah si bo novi ka zunanje linije delil z modelom verve, ki je bil nedavno predstavljen na frankfurtskem avtosejmu.

Ker govorimo o tehnološkem dvojčku z modelom 500, bo ka uporabljal enake motorje, kar hkrati pomeni, da bo prvič na voljo tudi z dizelskim agregatom. Ponudbo bodo sestavljali 1,2-litrski motor (51 kW/69 KM), 1,4-litrski (73 kW/100 KM) in prej omenjeni 1,3-litrski dizel (55 kW/75 KM).

Novi ka naj bi bil prvič v konceptni različici predstavljen na avtosejmu v Parizu prihodnje leto, medtem ko naj bi komercialna različica v prodajo zapeljala v začetku leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.