Šport > Košarka
20 ogledov

Zaključni turnir tretjič v Ljubljani

Razlogi za organizacijo turnirja v Ljubljani naj bi bili varnostne narave. Žurnal24 main
Union Olimpija in Ljubljana bosta še tretjič v zgodovini jadranske košarkarske lige gostila zaključni turnir najboljše četverice. Vodstvo lige NLB se je sicer odločalo med petimi mesti.
 

Zaključni turnirji

2001/02 (Ljubljana, prvak: Olimpija)
2002/03 (Ljubljana, prvak: Zadar)
2003/04 (Zagreb, prvak: Reflex)
2004/05 (Beograd, prvak Hemofarm)
2005/06 (Sarajevo, prvak: FMP Železnik)
2006/2007 (prvak Partizan, zaključnega turnirja ni bilo, v finalu se je igralo na dve zmagi)

Župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković je na tiskovni konferenci sporočil, da bo Ljubljana gostila zaključni turnir košarkarske lige NLB. Hala Tivoli bo tako po sezonah 2001/02 in 2002/03 že tretjič gostila zaključni turnir četverice, na katerem se bodo za naslov končnega zmagovalca pomerili gostitelj Union Olimpija , hrvaški Zadar in dva srbska predstavnika, beograjski Partizan in Hemofarm iz Vršca. V zadnjem tednu so se kot glavni kandidati za organizacijo turnirja, ki bo potekal med 25. in 27. aprilom, omenjali Zadar, Banja Luka, Podgorica in Vršac, Ljubljana pa je kot morebitni organizator vskočila v zadnjem trenutku. Zanimivo je, da v anketi na uradni spletni strani lige Ljubljana sploh ni bila med možnimi kandidati. Največ glasov je prejela Banja Luka, za njo pa je bil Zadar.

 
 

V domači dvorani bo lažje presenetiti Partizan.

Jure Jež in Marko Milič

 
"Letos je vladal izreden interes za organizacijo tekmovanja, najboljše so želeli gostiti Vršac, Podgorica, Zadar, Banja Luka, na koncu pa se je kandidatom pridružila še Ljubljana. Vse to kaže na rast pomembnosti naše lige. Izbor je bil izredno težak, vsako od mest je imelo svoje argumente. Še zlasti Zadar, ki ima za sabo odlično sezono in zanesljivo daleč najboljše vzdušje ter najbolj zveste navijače. Prav Zadru smo bili v zgodnjih fazah najbolj naklonjeni, toda ob predpostavki, da bo finalni turnir sovpadal z odprtjem nove dvorane. A žal ta še ni dokončana, tako da obstaja obveza do Zadra in tamkajšnjega kluba za naslednjo sezono," je dejal predsednik lige Radovan Lorbek in dodal, da še ni čas, da bi turnir gostil nekdo, ki nima svojega predstavnika.


Župan Zoran Janković in vodstvo Olimpije sta bila zadovoljna z odločitvijo vodstva lige. © IFP

 
 
 

Naš cilj je bila uvrstitev na zaključni turnir, a to še ne pomeni, da bomo samo sodelovali.

Jure Jež in Marko Milič

 
Pri končni odločitvi je bil tako odločilen argument zagotovilo mesta Ljubljane, da bo prek pokroviteljev poskrbela za popolno finančno pokritje organizacije tako velikega tekmovanja. Obenem je pri odločitvi svoje prispevala tudi osebna zavzetost ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je zagotovil vrhunsko organizacijo končnice lige, ki naj bi bila v veliki dvorani Tivoli. Prav tako so se Lorbek in drugi člani vodstva za Ljubljano odločili, ker želijo pomagati pri prebujanju košarkarskega mesta in Uniona Olimpije. "Uspeli smo v svoji nameri. To dokazuje, da je Olimpija sanirana. Že na tem turnirju bomo predstavili nove sponzorje, ki so vir za nadaljnje uspehe kluba. Prvi pobudnik, da se lotimo tega, je bil Peter Vilfan, od ideje do realizacije pa ni bilo potrebno veliko časa. Prepričan sem, da naš čaka lep športni dogodek, v to se bodo lahko prepričali moji prijatelji iz Srbije in Zadra," je bil nad odločitvijo vodstva lige NLB navdušen Janković. Župana je Lorbek pred dnevi celo vprašal, ali ni bolje, da Ljubljana s turnirjem počaka do izgradnje nove dvorane v Stožicah, a naj mu bi ta odgovoril: "Takrat bomo imeli zaključni turnir evrolige."

To samo kaže na ambicije kluba in njegovih podpornikov. Ti so zelo zadovoljni, da bo že letos turnir v slovenski prestolnici, saj so se s tem povečali tudi športni apetiti. "Naš cilj je bila sicer uvrstitev na zaključni turnir, toda to še zdaleč ne pomeni, da bomo samo sodelovali. V polfinalu bomo poskušali presenetiti Partizan, ki ni samo glavni favorit lige NLB, ampak igra vidno vlogo tudi v Evropi. V domači dvorani bo to lažje," sta napovedala predsednik Olimpije Jure Jež in igralec Marko Milič .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.