Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

V požaru umrlo 29 zapornikov

V požaru v argentinskem zaporu je umrlo 29 ljudi. Žurnal24 main
Požar, ki so ga povzročili zaporniki zapora na jugovzhodu Argentine, je zahteval življenja 29 ljudi.

Pravosodni minister argentinske province Santiago del Estero Ricardo Daives je dejal, da so zaporniki umrli zaradi zadušitve z dimom, ki se je vil po zaporniških celicah. Lokalni mediji ob tem poročajo, da se je vse skupaj začelo s pretepom med kaznjenci, potem ko so zaporniki zažgali žimnice in preostalo pohištvo, po vsej verjetnosti zato, da bi pobegnili.

29 smrtih žrtev
Da oblasti že nadzorujejo razmere v zaporu, dokazujejo tudi prvi televizijski posnetki. "Glede na podatke paznikov imamo 29 smrtnih žrtev, dve človeka pa sta huje ranjena in lahko umreta v bolnišnici," je dejal Daives. Med ranjenimi je tudi več paznikov, ki so v zaporu varovali okoli 460 zapornikov.

Sicer pa se pred zaporom že zbirajo sorodniki zapornikov, predvsem ženske, ki pred varnostno ograjo glasno protestirajo in od oblasti zahtevajo podatke o svojih zaprtih svojcih in prijateljih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.