Gorenjska
1960 ogledov

Bled: v otroka trčil na prehodu za pešce

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Boschtjan Zupanchich 06:31 20.september 2022.

    Trenutek nepazljivosti, in nepazljiv oziroma slabo vzgojen otrok skoči pred avto, ... , tako, da ga nepazljiv oziroma nevzgojen voznik spregleda, in poškodbe so tu.

  • rd2dmk2 07:02 20.september 2022.

    prvič, kateri osel je sprejel predpis da ima pešec prednost. torej glejte folk, kako gre čez prehod, govori v telefon in ne levo ne desno prravac na zebro. ne briga ga a je avto že z prvim kolesi na zebri, ...prikaži več ker-- jest imam prednost. dragi moji realnost ni risanka pa da se avto ustavi kot road runner pred kojotom. ne gre.. drugič. komur se mudi, se mudi na britof. zmerom je tolk ,časa da se lahko mal počaka, in pešci in vozniki. in še nekaj, prometni znaki so edino merodajni, ne pa garmin.

    • robi2107 08:08 20.september 2022.

      Če je otrok ob sebi rinil skiro, verjetno ni zijal v telefon, a ne? Sploh pa ima pešec na prehodu prednost in dolžnost voznika je, da ustavi, ko vidi pešca, ki namerava prečkati prehod. Pa prilagoditi hitrost tako, da lahko ...prikaži več varno ustavi, če je treba. Tako preprosto je to. Ampak za ene so pravila očitno španska vas.

    • rd2dmk2 14:33 20.september 2022.

      robi2107, mogoče ne gledaš okoli, ampak jest zase vem da nisem edini, ki je v krožišču srečal damo, ki je imela na uho prislonjen mobilc, v eni roki šminko, s čim je držala volan ne vem, sigurn sem pa da ...prikaži veča smernika ob izhodu ni bilo. in tudi mladi mož je lahko porival skiro, pa imel v drugi rok kornet. in kot sem dejal, eno je imeti prednost, drugo pa izkoriščati prednost. in jasno da ima pešeč na prehodu prednost. NA PREHODU. ne pa 3 metre stran od njega.

    • robi2107 07:55 25.september 2022.

      Zdaj si že prišel že do bab za volanom. Premikaš tarčo. Kar se pešcev tiče, nimaš prav. Ko vidiš pešca pri prehodu, ko čaka na pločniku, da bo prečkal cesto, si dolžan ustaviti. Pika. Me je pa najbolj razjezilo, ko ...prikaži več si krivdo za nesrečo pripisoval otroku. Ravno zato, ker gre za otroka, moramo biti vozniki toliko bolj previdni. Kajti kaj ti veš, kaj se plete v otrokovi glavi, kje je on tedaj z mislimi. Otroci so (tudi lahko) nepredvidljivi in odrasli moramo to predvideti.

    • rd2dmk2 08:05 25.september 2022.

      robi2107 pešec v okolici prehoda nima prednosti. kolikokrat stoji človek ob cesti in razmšlja mogoče tud o samomoru. dolžnost pešca je da se prepriča ali lahko varno stopi na zebro. ne pa, ne levo ne desno, ampak hija gremo. na ...prikaži večna najbolj nevarnih odsekih je hitrost omejena na 30km na uro. sedajpa ti zračunaj v kolikem času in v kašni dolžinise avto ustavi. in če bi prebral pazljivo.. jest imam očitke peščem, ki skačejo pred avte, ki so že na zebri s vozili, ko stopijo iz pločnika. pa niso redki.

    • robi2107 08:07 25.september 2022.

      Rd2dnk2 Sicer pa imam kot rekreativni kolesar ogromno izkušenj s kreteni v plehu. Ne bo on par sekund počakal, da me bo prehitel, ko bo po nasprotnem pasu pripeljal drug avto. Ne, on me bo prehitel, pa četudi le 5 ...prikaži več cm stran od mene. Pa prehitevanje tik pred križiščem in potem zavijanje v desno, da mi zapre pot. Itd. So me pa tudi že pešci zbili s kolesa. Na cesti, ne na pločniku, da sva da na jasnem. Kretenov je polno vsepovsod. .

    • robi2107 08:08 25.september 2022.

      Rd2dmk2 Tudi ne odobravam objestnih kolesarjev, vožnje vštric po cesti... da že vnaprej zavrnem te očitke.

    • robi2107 08:16 25.september 2022.

      rd2dmk2 Ne v bližini prehoda, ampak pred prehodom. Glede tega so pravila jasna. Seveda pa se mora pešec pred prečkanjem ceste prepručati, če to lahko stori varno. Ne zaradi pravil, ampak zaradi svoje varnosti. Kajti bog ve, kje je lahko ...prikaži več voznik takrat z glavo. Da mirda ON ne zija v telefon. Se mi je pred par dnevi zgodilo, da mi je voznik z leve na prehodu lepo ustavil, sem šel na prehid, oni z desne me pa ni videl. Ker imam pol stoletja let, sem seveda počakal sredi ceste, če bo ta drugi ustavi.

    • robi2107 08:24 25.september 2022.

      rd2dmk2 In ni. Če bi jaz nadaljeval s prečkanjem ceste, bi me gladko zbil. Na prehodu za pešce. O tem se mi pogovarjamo. Pa ne pravim, da je to naredil nalašč. Enostavno spregledal me je. Se mi je potem opravičeval ...prikaži več iz avtomobila. Imam sam 11-letnega otroka in ga učim, da tudi on predvidi take situacije. Ampak v članku je dodatna voznikova, da je po nesreči spizdil, namesto da bi otroku pomagal. E, to pa je pizdunsko.

    • rd2dmk2 14:53 25.september 2022.

      robi2107 vsa čast tebi. pa zaključiva dokazovanje vsak z svojimi argumenti. sigurno jih imava vsak na tone. na žalost..so ljudje, ki spregledajo, so pa ljudje, ki zanalaš delajo v nasprotju z pravili, tudi tu je preveč razlogov za običajni komentar. ...prikaži več želim ti srečno vožnjo kot kolesarju in seveda tud kot šoferju. pa lep dan.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.