Slovenija
25719 ogledov

Črn scenarij se je uresničil: Po enem letu ponekod hiše spet poplavljene

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar NickMason
    NickMason 07:01 13.september 2024.

    Ko se polepša vreme treba tudi kaj ukrenit,doma smo pred davnimi leti imeli skozi problem s poplavami,naredili smo jašek,torej skopali veliko luknjo nametali skale zanetonirali in rešetko z filtrom ki ga menjamo vsake toliko časa in zdaj je mir celih ...prikaži več 45 let že.Samo od sebe se redkokdaj popravi da ne poplavlja,vem kaj doživljajo tile in ni prijetno,ampak bo treba delat na tem.

    • munja 09:54 13.september 2024.

      Tako je, eni samo jamrajo, naredijo pa sami nič, samo čakajo, jim bo nekdo drug delal. To tako ne gre. Mnogo je takih, ki so izsilili razna dovoljenja in vedeli, da bodo gradili na poplavnih območjih, zdaj pa pričakujejo, da ...prikaži več bo vse reševala država.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 08:19 13.september 2024.

    To deževje ni bilo v nobenem oziru ekstremno ali izven serijsko...Torej bi morali tisti, ki jim je tokrat zalilo karkoli, namesto jamranja premisliti o ustrezni zaščiti !!

    • jakec1575 08:46 13.september 2024.

      imas ekstremne dogodke in dolgotrajne nalive. v relativno kratkem casu je v srednje polne vodotoke nalilo tudi 200mm in vec v nekaj urah. to je izjemen dogodek za 10 let nazaj, bo pa vsakoletni dogodek od lanskega leta naprej. se ...prikaži več vedno pa je 200+ veliko.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 09:12 13.september 2024.

      Takšni in večji nalivi niso lokalno ali globalno nobena izjema...Je pa res, da pred dvesto leti nismo vedeli za poplave na Kitajskem, pred dvajsetimi leti pa niso pisali da je Jožek iz Spodnje Duplice imel poplavljeno klet in da je ...prikaži veče imel srečo v nesreči, da je sod že prej izpraznil.. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deadliest_floods

  • Pepe007 08:40 13.september 2024.

    Kake od teh lokacij ni poplavljalo v preteklih desetletjih. Potem pa se kaj "uredi" višje po toku reke ali pa se par 100 metrov stran končno uredi cesta, pod njo kanali za potoček, ki je poleti komaj viden ali ga ...prikaži več sploh ni, in naenkrat te poplavlja vsako leto.

  • jakec1575 08:43 13.september 2024.

    kje je junak pantani2, k je pljuval po meteorologih in hidrologih? strokovnjak za vse, najbolj pa za rusijo.

    • bobubob 09:31 13.september 2024.

      Danes je laž že tako očitna, da jo lahko vidi vsak, ki ga zanima resnica. Seveda pa je treba pogledati čez ogrado naših medijskih trobil in uporabiti vsaj osnovnošolsko znanje analize. Na pladnju pa nam tega ne bo prinesel nihče. ...prikaži več Ja, plebs naj kar popravlja in se prilagaja, dokler se bo sploh lahko. Potem pa - bum, padec iz postelje in jamranje pa jok in stok - zakaj pa nam tega niste prej povedali.... hja, opravilno sposobnemu pač nima smisla dopovedovati vsega, če noče videti, pač noče.

  • bobubob 09:25 13.september 2024.

    Ja, ciklon bo vztrajal. Tudi naši skorumpiranci vztrajajo s svojimi žalitvami stroke. Blokada, slišimo šele zadnji mesec tu pa tam, pa ta blokada traja že 3 (tri !!) leta, satelit jo vsakomur lepo kaže vsak dan! Že od pričetka ukrajinske ...prikaži več svinjarije, ki je prevzela 'štafeto' od kovidne svinjarije. Ni, da ni, naši levodesni skorumpirani izvoljenci družno sodelujejo z bruseljsko kamarilo in njenimi gospodarji pri ustvarjanju novega 'duha časa'. Plebs pa nič. Za domovino, z Raytheonom naprej....

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:46 13.september 2024.

    Samo blebetajo,naredijo pa nič

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.