Svet
508 ogledov

Delodajalec lahko preverja vašo zasebno pošto ali ne

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Ferluci 14:25 13.januar 2016.

    Groza! ...in Žurnal (pa tudi ostali razni komentatorji vsebin drugih žurnalov) bodo ostali brez bralcev in komentatorjev....

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:41 13.januar 2016.

    Delodajalec mora dat dnevno postavko. Če jo zaposleni doseže se nima kej vtikat kaj počne. Sploh pa je vsaj pri nas možno da bi se pogovarjal med časom za malico. V čas za malico nima delodajalec kej posegat. Pa še ...prikaži več neki..ko doseže dnevno postavko je brezveze da se zaposlenega zadržuje v službi. Če je sposobn pol ure prej končat naj se mu plača isto pa spusti pol ure prej domov. Ok izjema so dela kjer si natakar, blagajničar, kjer so uradne ure ipd.

  • malonaokoli 17:59 13.januar 2016.

    ne razumem, kdo pri zdravi pameti pa uporablja službeni računalnik za zasebni klepet ?moj računalnik je doma in lahko počnem kar hočem v prostem času...služba je pa služba in ne družba. Zakaj zaposleni to mešajo ? za sporočila je ...prikaži več primeren zasebni telefon.

  • tomaz 18:34 13.januar 2016.

    po mojem s takim razmišljanjem ne ostaneš dolgo pri istem delodajalcu...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:39 14.januar 2016.

    Ko te pa šef po službi kliče pa sprašuje pa fehta je pa vse ok.

  • pufic 07:20 14.januar 2016.

    Tudi tebi Mojca gledajo pošto,sam da ti tega ne opažiš.

  • Žurnalček 14:48 14.januar 2016.

    Lastnik podjetja - noben šef - ima absolutno pravico pregledovanja svoje lastnine ! To pa velja samo za tiste 50.1% lastnike in nobenega drugega! Šefi niso lastniki in so samo uslužbenci - v enakem lastniškem razmerju - , ki pa ...prikaži veča nimajo nikakršnje zakonske podlage za vpoglede v računalnike , ker niso njihovi , kakor tudi v pisma , ki niso njihova !

  • tomaz 18:23 13.januar 2016.

    Na službenem računalniku nimajo kaj iskati zasebni maili ali klepeti ali karkoli drugega, kar ni povezano s poslom. Zagotovo ima nadrejeni pravico preverjati poslovanje preko računalnika, seveda mora biti pa delavec pred nastopom službe,o tem pisno seznanjen. V neki lokalni ...prikaži večlni mreži lahko delodajalec z lahkoto preverja promet ali komunikacije, brez da bi dotični uporabnik to sploh vedel. To dejstvo bi morali tudi vsi uporabniki imeti nenehno pred očmi. Za svoje zasebne zadeve ima pa tako ali tako vsak že svoj pametni telefon in službenega računalnika ne potrebuje za tak namen.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:45 14.januar 2016.

    Edino kar šteje je produktivnost. Ne kako lepo kravata stoji na srajci, ne to kako zgleda če si vzameš 10 min med malco za to da povprašaš brata al pa svojo ženo kako je pa da se ji/mu nameni par ...prikaži več lepih besed. S tvojim razmišljanjem je pa Slovenija na dnu lestvice produktivnosti. Ker se razmišlja v smislu: mora trdo delat človk pa ne sme biti nagrajen z več prostega časa če kaj hitrejše/boljše naredi. Dobro veš da je največja motivacija za delavca dodaten prosti čas ne pa dodatna denarna nagrada (razen če ni velika). V glavnm ne se pritoževat če bo pri tvoji okoreli verziji razmišljanja produktivnost na psu. Pa tud nimaš se kej pritoževat potem če se delavec ni zavzet po tvoji verziji.

  • asmas 08:35 14.januar 2016.

    jaz kot lastnik doo-ja ne toleriram nikakršnih "Fejsbukov" in ostalega sranja med delom.Jaz delavce plačujem za delo ki ga opravljajo in to toliko za kolikor smo se dogovorili.NE BOM PA PLAČEVAL ZASEBNIH KLEPETOV MED DELOVNIM ČASOM.To lahko počnejo ko so ...prikaži več doma.Ko zapusti svoje delovno mesto ga ne kličem več.Izven delovnega časa se slišimo izključno zaradi višje sile kot so bolniška,dopust ...pa še to me kličejo sami in ne jaz kot šef.tisti ,ki mislijo svoj delovni čas izkoristiti za obiske frizerjev,razne nakupe itd naj se zaposlijo v javni upravi-tam to lahko počnejo brez slabe vesti in bojazni da bodo zaradi tega ob dobro plačano in brezkrbno ter v nedogled zagotovljeno delovno mesto

  • asmas 08:40 14.januar 2016.

    imam doo.takega kot si ti bi nagnal prvo minuto oz te sploh nebi zaposlil.Trdiš ,da naj tisti ki prej konča "dnevno postavko"konča prej.pa ti nis normalen.Če je končal prej pomeni da je dober ali pa je dnevna postavka postavljena prenisko.Pa ...prikaži več smo tam.V mladosti sem delal v neki firmi na normo.En delavec je vedno presegal.Tehnolog mu jo je stalno dvigoval ,on pa presegal:ko so ugotovili,da je zaradi tega delavca padla kvaliteta so ga odpustili.pa čeprav je dalal veliko.Delaj vestno,skrbno in ne boš nikoli v skrbeh za slušbo

  • dragec 10:58 14.januar 2016.

    Ne piši neumnosti v delovnem času -DELAJ in ne misli na JJ, tale je že na smetišču politične zgodovine

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:50 14.januar 2016.

    Ja pa sej ni norma sam absolutno število, je tud kvaliteta. Normalno da če kvaliteta pade da to ne šteje v to. Glede norme pa je tak da je fiksna. Tolikšno število kvalitetnih storitev / tolišno število minut. In ...prikaži več tega ne sme delodajalec spreminjat sam zato ker vid da je nekdo sposobn hitrej kvoto dosečt. Konec koncev višja kot je postavka dela, več je prostora za utrujenost in napake. Dober delodajalec bo to razumel, slab bo pa vsake 2 mesca pri svoji neživljenjski postavki najemal nov kader ker star ne bo več zdržal. Šef ni sam šef podjetja, je tud šef ljudi in je za njih ravno tako odgovoren kot za podjetje. Zaposleni so pa odgovorni za svojo kvaliteto v kolikor je norma tud dolgoročno življenjska.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.