Slovenija
37198 ogledov

Muslimani gor ali dol, kaj svinjina sploh še dela na krožnikih učencev!

Komentarjev 82
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • munja 16:18 24.september 2024.

    Obiskovanje šole je obvezno, malica oz. kosilo ni obvezno in kje je problem?? V šolah imajo vedno dva obroka, mesnega in brezmesnega, če jim pa kaj ne paše, pa naj spokajo, od koder so prišli!!! Me zanima, če bi naši ...prikaži več otroci dobili recimo na Kosovem za malico ali kosilo svinjino, samo vprašam!!! Pa doma naj kuhajo, ženske se cele dneve sprehajajo po trgovinah, po kavicah, naj raje skuhajo otrokom. Vsi bi samo nekaj zahtevali, prilagodi se državi, ali se poberi od koder si prišel, marš banda.

  • bobubob 16:18 24.september 2024.

    Kaj oni jedo ali ne, je njihova privat zadeva in naj nikar ne posiljujejo s tem drugih. Sem so prišli oni ali pa njihovi dedje zato, ker jim pri njih doma nekaj ni bilo všeč. Sedaj pa bi radi imeli ...prikaži večli tule tisto, pred čemer so 'pribežali' sem? In to vsiliti še ostalim? Kajti eno pride z drugim, v kompletu, torej poleg dobrih tudi slabe stvari, tudi tiste, pred katerimi je nekdo 'pobegnil'. Tudi revščina in vojne, kajti oboje je namreč predvsem posledica miselnosti.

  • Vespucci 15:28 24.september 2024.

    Nastaja islamska đamahirija slovenistan, kar je osnovni cilj šiptarskih muslić migrantov! Plače imajo baje nižje, dobili pa bodo svojo eu državo...!

  • zdrej 16:05 24.september 2024.

    Imajo pravico prosit, imajo pa dolžnost prilagoditve. A se jim bo prilagodilo je pa drugo vprašanje. Ne morejo pa reči, da je otrok lačen. V takem primeru pač dobi vege meni, kar pa mislim, da je na voljo, pa čeprav proti naročilu.

  • atamama 15:34 24.september 2024.

    Ne vem ampak neumnost na deseto potenco teh ljudi, ki se ukvarjajo s kotaljenjem šolske prehrane. Naj postavijo skrite kamere in bodo videli kaj otroci jedo. Vse ostalo pa so pomije. In imam občutek da ti ''predpisovalci'' hrane delajo z ...prikaži več roko v roki s tistimi, ki odvažajo pomije za prašiče. Čim več tem bolje... ali pade kakšen za v skrinjo-tisti iz pomijami rejen?

  • jakec42 19:09 24.september 2024.

    Potem bodo še hoteli pouk v svojem jeziku itd!

    • munja 19:13 24.september 2024.

      Pa svoje urade, pa svoje napise na ustanovah in trgovinah, pa kaj še!!! Naj spokajo, če jim ne paše tukaj. Pridejo, ženske dobijo takoj socialno, otroci otroške dodatke, zastonj vrtec in kaj še, marš banda!

  • tomaz33 18:01 24.september 2024.

    Ni ga ptiča čez prašiča sploh pa čez maldiča od prašiča. Če komu kaj ni všeč meje so odprte pa adijo.

  • ahoteec 17:15 24.september 2024.

    Slaba svinjina je še vedno boljša od dobrih žit in odlične zelenjave.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 16:50 24.september 2024.

    En "normalen" jedilnik in en vegetarijanski in to je to, pa se jebite z relligijami...

    • munja 19:09 24.september 2024.

      Saj tako je. V šolah imajo dva različna obroka. Religija naj ostane doma, šola je pa izobraževalna ustanova, ne menza, kjer lahko izbiraš med več različnimi jedmi.

    • LukaMB 20:06 24.september 2024.

      Normalen jedilnik s svinjino 4x na teden na različne načine, da tem muslijem čimprej dopizdi in že enkrat gredo v njihov bogat muslimanski svet, zakaj jih pa bogati muslimani njihovi lastni ne sprejmejo? Ne sprejmejo jih, ker je agenda, da ...prikaži več EU pretvorijo v islam, ker EU ni že v osnovi in v zgodovini muslimanska tvorba. A je tko musliji? Malo preveč ga sračkate, bo treba krila porezati kmalu povsod.

    • dare326 21:55 24.september 2024.

      Otroci potrebujejo živalske beljakovine za rast in razvoj možganov. Navajati otroke na vegetarijansko hrano je kriminal, ki ga je treba preprečiti.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 03:02 25.september 2024.

      @Dare...V Indiji je pol milijarde vegetarijancev, pa nas Evropejce krepko prekašajo v povprečnem IQ-ju....Tako, da bi na to na to mantro o "nujnem" mesu na tvojem mestu raje pozabil...Otroci rabijo najprej materino mleko, potem pa kvalitetno hrano, ki ne bazira ...prikaži več nujno na živalskih beljakovinah...Je pa res, da je najbolj preprosto otroku dati neko "chiken" sranje in je mir..Kot mu prižgati risanke ali dati telefon, pa spet imate mir in potem ugotovite, da ste "vzgojili" idiota..

    • LukaMB 17:56 25.september 2024.

      lucksyss1 - poglej si kako meso vsebuje potrebne mikrovitamine, ki se jih ne dobi nikjer drugje kot v mesu, ne samo proteine. Večina zdravnikov v Sloveniji je to potrdila in strogo zabičala, da naj se otroci hranijo z mesom v ...prikaži več obdobju rasti do 15.ga leta starosti, kajti to je potrebno za zdrav razvoj ljudi. Zakaj? V genomu imamo to, da smo lovci in je naše telo ter želodec in prebava prilagojena k temu, da jemo meso. Zakaj obstaja zob sekalec?

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 18:07 25.september 2024.

      Sekalec ima tudi gorila pa je v bistvu samo listje, kar pa se tiče nujnosti mesa, pa imaš v Indiji pol milijarde ljudi, ki ga ne uživa iz verskih razlogov...Pa imajo Indijci dokazano višji IQ od Evropejcev...Torej ?! ...Boš še ...prikaži več kaj na pamet poveda ?!l

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 18:11 25.september 2024.

      Da te ne vprašam kaj so "mikrovitamini"...:DD

    • LukaMB 18:16 25.september 2024.

      Gorila je tudi insekte, polže, ličinke (mast) in tako naprej proteine in ne je samo listje. . Vitamini: Vitamin B12: Najdemo ga v rdečem mesu, perutnini in ribah. Pomemben je za tvorbo rdečih krvnih celic in pravilno delovanje živčnega sistema. ...prikaži več. Vitamin B6 (piridoksin): Pomaga pri presnovi beljakovin in tvorbi nevrotransmiterjev. Prisoten je v piščančjem mesu, svinjini in ribah. Niacin (vitamin B3): Pomaga pri presnovi maščob in vzdrževanju zdrave kože. Najdemo ga v piščancu, govedini in ribah.

    • LukaMB 18:16 25.september 2024.

      2. Minerali: Cink: Prisoten v rdečem mesu in pomemben za imunski sistem, rast in obnovo tkiv. Železo: Heme železo iz mesa je lažje absorbirano kot železo iz rastlinskih virov in je ključno za prenos kisika v krvi. Selen: Pomaga pri ...prikaži več delovanju antioksidantnih encimov in je pomemben za ščitnico.

    • LukaMB 18:18 25.september 2024.

      Vidiš - Heme železo iz MESA je lažje absorbirano kot železo iz rastlinskih virov in je KLJUČNO za prenos kisika v krvi. Zato so pa vegetarijanci tako anemični in bledi.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 19:59 25.september 2024.

      Pa kaj je s teboj , si debilen ali kaj bi rad povedal...?! Pravim ti, da imaš v Indiji pol milijarde vegetarijancev, ki so pametnejši od tebe...

    • LukaMB 21:07 25.september 2024.

      luckyss1, tam nimajo denarja za meso in jejo tisto kar je pač lažje dobiti ko se vrže na travnik.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 03:31 26.september 2024.

      Še vedno ne razumeš bistva, narisati pa ti ne morem...Razlagam ti ponovno, da imaš v Indiji pol milijarde vegetarijancev na osnovi religije, ki so očitno vsi bolj inteligentni od tebe...Kaj je s teboj, ti je svinjska mast zalila možgane ?!

    • dare326 17:57 26.september 2024.

      Otroci zaradi razvoja možganov in telesa potrebujejo proteine, torej meso čimbolj pogosto in ne neke vnetne zelenjave. Možgani so se razvili zaradi proteinov. V 20. st. so se možgani zah. Evropejcev zmanjšali za 20 % zaradi preveč OH. Vegi Indijci ...prikaži več imajo majhne glave in nižji IQ. Tisti, ki uživajo tudi proteine so bogatejša zgornja kasta in najpametnejši. Zelo simpl.

    • LukaMB 20:17 26.september 2024.

      luckyss1 tebi je pomanjkanje železa iz mesa povzročilo anemičnost in pa primankuje ti mineralov iz mesa tako kot pol miljarde bogih indijcev, ki ne morejo priti do mesa in jedo tisto kar lahko v svojem budgetu, tam je zelo velika ...prikaži več beda. Svinjska mast je zdrava, saj nima holesterola (od mangalice), odkrili so pa da je palmino olje in palmina mast zelo slaba za naše telo.

    • LukaMB 20:20 26.september 2024.

      dare326 lepo povedano temu vegi-fanatiku, ki hoče sebe prikazati kot boljšega in bolj pametnega, samo zato ker je vegan in podobno, sploh se ne zaveda, da je že čipiran po zahodno tako kot lgbtjevci.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 05:36 27.september 2024.

      Jaz nisem pomemben...Pač pa kreteni nimate odgovora na dejstvo, da je samo v Indiji pol milijarde vegetarijancev in da imajo tam višji IQ kot v Evropi..Zaradi mene lahko žreta kobilice ali polže z vrta, le neumnosti ni treba pisati. :D

  • herman3 18:22 24.september 2024.

    Če muslimanom kaj ne paše pri nas, naj spokajo tja od koder so prišli. Dokler so pa tu, pa se naj prilagodijo našim običajem in naj nam ne dirigirajo, kaj bomo jedli. Če jim pujs ne paše, ga pač naj ...prikaži več ne jedo. Enostavno!

  • edv 16:49 24.september 2024.

    Nekdo ne mara korenja, drugi zaradi prepričanja staršev ne jedo rastlin (ker so živa bitja). Zdaj se bomo pa prilagajali vsakemu, ki ima 5 minut časa? NE.. tudi pri nas v šoli, so nekateri nosili malico s seboj - eden ...prikaži več je imel vedno sladkarije, tortice, drugi samo neke kaše, tretji vsak dan meso.

  • LukaMB 19:59 24.september 2024.

    Musliji a vi sploh veste kje ste in da EU ni muslimanska tvorba? Če vam kaj ne paše ČRTA!

  • Žvižgač 15:41 24.september 2024.

    Vse na ovčetino in kozje mleko pa bo. Se bodo naši že prilagodili.

  • pika8 18:35 24.september 2024.

    Najprej jim ne bo všeč svinjina, naslednje bodo zahtevali kaj … da jih žali pogled na nase punce pa da nimajo kaj iskati v službah in šolah. Sodobne prehranske smernicev šoli prav tako niso prilagojene otrokom, ki se ukvarjajo s ...prikaži več športom, ker je na brezmesne premalo beljakovin. Jajca so prav tako premalokrat na jedilniku. Jim ponujajo razne kombinacije zelenjavnih polpetov … to pa. Kot da se ne bi zavedali, da je v revnejših družinah ravno prav kosilo tisto, kjer otrok dobi VSE dnevne beljakovine

  • Friderik1950 15:06 24.september 2024.

    Državljanska vojna v Sloveniji bo nastala zaradi krajnske klobase. Poraženci bodo nesli ovče stegno k žegnu.

  • Toma 18:56 24.september 2024.

    Kdo jih pa sili?! Vedno imajo svobodno izbiro, da gledajo druge papati ;-)

  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:34 24.september 2024.

    "Svinjina vsebuje toksine, parazite in bolezenske klice, ki so lahko smrtno nevarni"... Če tudi to drži, sam še nisem slišal za nikogar, ki bi umrl, ker bi se zastrupil ali okužil s paraziti v svinjini, alergiki pa se morajo paziti ...prikaži več še marsikatere hrane. Sem pa slišal in celo sam poznam primer, ko se je kar nekaj ljudi zadušilo s svinjino in to v glavnem z odojkom. Poleg tega, če bi svinjina res bila kar počez nevarna, bi danes zaradi uživanja tega mesa krepalo že pol Evrope, od tega 3/4 Balkana!

  • rd2dmk2 16:30 24.september 2024.

    hm in kaj naj jedo otroci ko ni mesa. no kaj ? slovenski zajtrk !? halooo! slovensni zajtrk so žganci ( koruzni in ajdovi ) , po vaše maslo, med in kruh. kot prvo ! se je treba vsest in ...prikaži več ugotovit da mladež v šolah sedi- ne dela kot nekoč kmetje in ne rabi ogljikovih hidratov ( kruh, žganci) in sladkorja ( med ) amapk minerale, vitamine in beljakovine, torej borovnice, zelje, češnje, paradižnik in pršut. a veste jabolko na dan odžene dohtarja stran, ja ampak samo če se ga poje pred delom.

    • jakec42 19:11 24.september 2024.

      pozabil si ocvirke in svinsko mast na žgancih!

    • rd2dmk2 19:17 24.september 2024.

      no jakec42 na žgance in ob žgance paše kilso mleko, jajce ali pa se žgance potopi v mleko in dobiš krasno malto, ki da lepo igrico med malco, ki se ji reče obmetavanje z žganci.

    • dare326 22:01 24.september 2024.

      Slovenskega zajtrka ni. Včasih je bil za zajtrk suh kruh, star en teden, drugič nič, odvisno od geografske lege. Kakšen jabolčni krhelj se je našel in to je bilo vse.

    • rd2dmk2 06:46 25.september 2024.

      zajtrkuj kot kralj , južinaj kot služabnik in večerjaj kot berač. p.s. lahko pa mulcem se postreže pravi angleški zajtrk, z fižolom. lahk dobijo tudi matevža ali pa zelje s kropirjem. sam potem naj se nihče ne gre pridušat da ...prikaži več imamo kemični napad na mladino.

  • Deki 20:30 24.september 2024.

    Svinjina vsebuje veliko beljakovin, prav tako je bogata z minerali in vitamini . Svinjina je top mi bomo še povečali naše pujske na farmi ker ljudje vedno bolj iščejo domače . Če koga moti naj si prinese malico s seboj ...prikaži več mi bomo jedli pujsa sploh zdej pozimi k bodo pečenice . Slovenija je lepa zato pa vsi radi prihajajo k nam.

  • PasjaProcesija 16:43 24.september 2024.

    Skrb za šolsko prehrano je upravičena samo do neke mere. Borba za boljšo šolsko prehrano od povprečne prehrane otrok izven šolskega okolja je najmanj naivna. Naj otroci v šoli jedo regrat, ker gredo nato pred treningom na pico, doma pa ...prikaži več večerjajo puranje medaljone za 3EUR/kg? Seveda je vprašanje svinjine ideološko. Idealizem desnice je očiten, spregledan pa ostaja idealizem muslimanske (bošnjaške) skupnosti. Preostalo meso jih ne moti. Se raje odrečemo govedini in perutnini pa bo mesa ravno prav?

    • PasjaProcesija 16:51 24.september 2024.

      Vse meso intenzivne reje je polno farmacevtskih pripravkov. Enako meso uživa povprečen državljan tudi doma. Če to starše moti in mu doma zagotavljajo neoporečno meso, naj njihov otrok mesa v šoli ne je. Bo šel po šoli na kebab ;) ...prikaži več Korak v pravo smer bi bila uporaba nepredelanega mesa. Tudi svinjski deli so lahko sorazmerno nemastni, če ravno maščoba koga moti. Omenjen je histamin. Ribe ga vsebujejo ogromno in je vzrok za alergijo na morsko hrano. A moramo res zapletati vse kar je enostavno?

    • munja 16:59 24.september 2024.

      Otroci v rastni dobi morajo jesti vse, torej raznovrstno hrano in tudi meso.

    • PasjaProcesija 17:09 24.september 2024.

      Seveda. Meso nas dela takšne kot smo, pa naj se sliši še tako krvavo. Recimo telesna višina in zgradba. Lovsko-nabiralniške družbe so uživale prehrano, bogato z mesom, oreščki, jagodičevjem itd., seveda pa z zelo malo žiti (semena divjih žit). Bili ...prikaži več so visoki kot mi in močnejši. Ko so ljudje prešli na intenzivno rejo žit, so dobili stalen vir hrane, postali pa so manjši in šibkejši. Arheologi so mnogokrat primerjali okostij pred-poljedeljskih in poljedeljskih ljudi. Zaključki so vedno enaki.

    • dani5 18:24 24.september 2024.

      https://svet24.si/clanek/zanimivosti/544643c2e66ea/rimski-gladiatorji-so-jedli-kot-vegetarijanci

    • PasjaProcesija 19:09 24.september 2024.

      Možno. Bili so sužnji. Pa tudi dandanes športniki uživajo predvsem ogljikove hidrate. In odrasli moški prav veliko mesa ne potrebujemo. Zaradi izgube menstrualne krvi bi kvečjemu ženske potrebovale več mesa od moških. Jaz pa pišem o nečem drugem, kar pa ...prikaži več je res bolj vezano na odraščanje. Znano je že desetletja, podam ti pa prva članka, ki sta mi prišla pod roke: https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2106743119 https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1570677X11000402

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.