Avto
39589 ogledov

Kateri gumb v avtomobilu morate stisniti, ko pritisne mraz?

Komentarjev 31
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Fredi34 08:35 12.januar 2026.

Start Stop tak ali tak izkljapljaš, če le ne pozabiš. Oziroma ga izklopiš prvič ko se motor ustavi. Ker to je eden od idiotizmov avtomobilske industrije.

• slavauk22 08:44 12.januar 2026.

jst imam skoz paljen star stop in me ne moti......če pa teb tp krepko moti si pa debil pa kubik

jate 08:48 12.januar 2026.

slavuk...ti a brez žaljenja ne gre kajne

• Protoncek 08:55 12.januar 2026.

Slavauk22 --> no, ko boš moral predčasno menjat akumulator in le-ta ne bo 80€ ampak nekaj sto € boš hitro spremenil mnenje. In, ni nobene potrebe po žaljenju, mar ne? Sploh ima ta sistem večkrat dokazano ravno kontra efekt od ...prikaži večd njegovega namena": več je odpadnih baterij, več je odpadnih starterjev, pa še kaj se najde.

• slavauk22 09:16 12.januar 2026.

po 8 letih prižganega star stop imam še vedno orginal baterijo mislim nevem kaj ti delaš da menjavaš skoz naprej baterije :=)

• slavauk22 09:21 12.januar 2026.

če pa delaš kratke razdalje z dizlom pa je razumljivo da ti bo baterijo kmalu uničilo..........glede velikost države kot je slovenija bi jst dizle prepovedal.........

• jjjaaannneeezzz 09:57 12.januar 2026.

Start Stop - vsak mehanik bo rekel, da to izklopi vsakič, celo leto, ne samo pozimi. Škodi motorju, če je vroč in če je mrzel. Ko bo imel avto 10 ali več let, boš moral pa to popravljati. Stane menda ...prikaži več veliko. Prišparaš (goriva) pa tako rekoč nič.

StarMačk 10:00 12.januar 2026.

Redna uporaba Start - Stop sistema od vseh električnih porabnikov v vozilu najbolj obremenjuje življensko dobo akumulatorja. Ti danes v povprečju vzdržijo nekje 4-5 let, medtem ko še pred desetletjem ni bila redkost, da je akumulator ospovedal šele po 10 ...prikaži več letih. Start - Stop sistem je bil vpeljan izključno kot okoljski kompromis s katerim so proizvajalci lažje dosegali predpisane emisije izpušnih plinov, seveda pa ob tem nihče ni naglas povedal, da na račun življenske dobe akomulatorja...

• Toma 10:25 12.januar 2026.

Noben akumulator v 40 letnem obdobju mi ni vdržal večkot 7 let.

• rd2dmk2 10:26 12.januar 2026.

start stop uničuje turbine, start stop povečuje porabo ne zmanjšuje, še posebej če startaš v mestu s semaforji, ker se motor kasnjej segreje na delovno temperaturo, pozimi ko odrošuješ stekla in poleti klima kako naj dela ventilacija. da ne omenjam ...prikaži več zaganjača . in ne da se akumulator zajebava , tudi polni se narobe. start stop je kretenski odziv na zahtevo po znižanju izpustov, ki jo mastno predrago plačujemo uporabniki avta.

• matermila 10:51 12.januar 2026.

Toma, jaz sem v Hondi HRV, zamenjal originalen hondin akumulator šele po 13 letih, ko ga je načela zima.

• ELKO 11:08 12.januar 2026.

Imam isti avto od leta 2006 in sem menjal akumulator le enkrat pred ca. 10-mi leti.

• Fredi34 11:35 12.januar 2026.

Da ne omenim, da tlak olja rabi da se dvigne od 3 do 7 sekund. Kar pomni, da je mazanje motorja ob zagonu omejeno ali ga ni. Če to počneš v eni vožni do službe 100X ali samo enkrat (doma ...prikaži več ob zagonu) je to huda razlika. Ampak slavauk22 je pameten, samo mi smo neumni.

StarMačk 11:47 12.januar 2026.

Toma, l.2018 sem prodal zadnji "še oldschol" avto, KIA Ceed 1.6 CRDi 116 KM SW l.2007. Tri leta je bil v domači rabi, nato do prodaje v glavnem za službene potrebe. Ves čas pa redno servisiran in pri 246.000 kilometrih ...prikaži več je bilo ob prodaji, razen potrošnega materiala kot so gume, zavorne ploščice, diski, ležaji..., vključno z akumulatorjem vse tovarniška vgradnja. Pred tem sem imel malo dlje, cca. 7 let le še Alfo 146 in tudi to prodal s prvim akumulatorjem. Ostale avte sem menjal na 2-4 leta...

• slavauk22 12:48 12.januar 2026.

jst že vozim 8 let tako na star stop pa me ni pustil avto na cedilu.......proizvajalci že vedo kaj delajo ...............kaj pa vi delate da se vam kvari avto pa je to vaš problemi.........sami neki kavč strokovnjaki komenitrajo tle

• slavauk22 12:49 12.januar 2026.

mimogrede avto ima preko 100 000km prevoženih

• Tone2K 08:20 12.januar 2026.

Ja in kje je zdaj ta gumb iz naslova? Spet ena zadeva samo da objavljate in zavajate.

Bozo53 07:25 12.januar 2026.

Sem stiskal gumb dokler iz njega ni pritekla voda?? Vse življenje sem na gumb PRITISKAL in ne stiskal, mislim, da je bilo tudi o mrazu drugače, ker je le ta stisnil in ne pritisnil??

Garancija 10:09 12.januar 2026.

Stisneš limono ne pa gumb,jao kere budale to pišejo

• 4krogci 06:51 12.januar 2026.

avto je po ledeni noci vzgal...ampak pol morte izklopit start stop, saj ponovnega zagona nebo? alo majstri...dokler se baterija ne napolne, avto ugreje tud startstop nebo deloval!! isto ne deluje ko vroc avto z AC prpeljes na prvi semafor!! PS: ...prikaži več: akumulator ne crkne zaradi zime ampak zaradi vrocine poleti...zima mu samo pripomogne!

• Protoncek 07:31 12.januar 2026.

Žal ne drži. So avtomobili, ki takoj ko daš v "ler" ugasnejo, pa je lahko motor na -10, kabina mrzla, baterija prazna... primer: opel astra letnik cca.2020. DIZEL!!! Avto prižgeš, se pelješ 20 m do semaforja, je rdeča, daš v ...prikaži več "ler", avto ugasne. Jaz zmrzujem, mašina tudi, baterija napol prazna... Kot piše v članku: nekateri sistemi so hudo nedodelani.

• Toma 07:57 12.januar 2026.

Ne kupujte švabskih jajčk!

• matermila 10:55 12.januar 2026.

Toma, včasih smo rekli da morš imet nemškega psa, nemški avto, pa Slovenko za ženo. Takrat sem se strinjal, pred leti pa sem prešaltal na japonca, imam pa še vedno nemškega psa, in Slovenko.

Kimberley-Echo 22:38 12.januar 2026.

4 krogci, kar se akumulatorja tiče glede na vročino pa drži. Jaz moram vsaki 2 leti zamenjati akumulator, ker živim v predelu, kjer je zelo vroče. Tudi na servisu mi vedno izmerijo štrom in povejo, da če bo zdržal morda ...prikaži več 3 leta sem zmagal. To mislim za osebni avto, na Toyotinem Land Cruiserjem pa mi drži vsaj 5 let, pa ne vem zakaj ta razlika.

luckyss1 16:06 12.januar 2026.

Pritisneš seveda gumb za gretje zadnje šipe, da nas ne zebe v roke, ko rinemo avto...he, he..

• Toma 08:00 12.januar 2026.

Prešnji nasveti so bili, da najprej, za krajši čas, prižgemo luči, da se mrzel akumulator zbudi in potem zaženemo motor!?

• sandi76 20:07 12.januar 2026.

Na bivšem Yugotu si moral stisniti gumb za ogrevanje zadnje šipe, da te ni zeblo v roke, ko si ga porival .

• iravadi 07:24 12.januar 2026.

Ja, pripomogne...

• ToSmJest 13:31 12.januar 2026.

Naslovno vprašanje je otročje lahko. Ko pritisne mraz, je treba pritisniti gumb za gretje :-) (pri mojem se sicer vključi samo).

• ATA 11:56 12.januar 2026.

Kaj pa EV, tudi njim je treba izklopit start/stop?

• ToSmJest 13:15 12.januar 2026.

Jaz imam hibrida in ne vem, kje bi izključil start/stop. Sicer je pa res sam toliko pameten, če je mraz, se ne izklaplja. Po drugi strani pa je to precej neumno, saj se pol leta potem voziš skoraj samo na ...prikaži več bencin. Niti H od hibrida več.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.