Zdravje
49104 ogledov

Končno: Velika novost pri napotnicah

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 14:51 26.avgust 2024.

    Zdravniška zbornica .....ojoj ....gospa predsednica je izjavila ,da ne potrebujemo uvoza zobozdravnikov iz drugih držav (predvsem iz bivše juge) ,ker imamo dovolj svojih .....ampak ti ne želijo delati v javnih zavodih ! Amen .

  • wax 13:28 26.avgust 2024.

    Ni slabo.. po 15 letih so bile očitno želje le uslišane. Zdj pa počakmo še 15, pa bo mogoče še kdo prišel do ortodonta.

  • bibaleze 16:11 26.avgust 2024.

    Ja ponavadi do tega pride pri kakšnem težjem stanju, ki je zrelo za specialista. Kaj sedaj??? Osebni zdravnik vam je izdal napotnico in nima več nič z vami, ker mu je bilo to odvzeto s to NOVO POTEZO ZZZS! Torej ...prikaži več ima le še eno možnost, da osebni zdravnik sedaj ob poslabšanju pokliče specialista in se dogovori za prejšnji termin. Fajn. Kam ga bo pa poklical? Kdo kje vzdiguje telefone? Kako mu pa pojasnil, da gre pacientu slabše? A še ne poznate specialistov?

  • bibaleze 16:14 26.avgust 2024.

    S povzdignjenimi nosovi in mnenjem, da so nujni primeri samo tisti, kjer je neposredno ogroženo vaše življenje?? Ali res verjamete, da boste prišli nazaj do specialista pred dogovorjenim terminom, če še stojite na dveh nogah??? Hm, dobro premislite kdaj ste ...prikaži več na zadnje čakali v kakšni urgenci in morda prosili za specialista? A ste ga dobili? Jaz ga nisem! Dragi pacienti, vse to je pot v popolno samoplačniško zdravljenje!

  • Avatar Leon
    Leon 14:58 26.avgust 2024.

    Dovolite ,da spomnim ZZ glede digitalizacije zdravstva ! Rečeno je bilo ,da se bodo stvari za pacienta urejale digitalno glede na potek bolezni in ne potrebujemo gore dokumentacije seboj nositi ! V resnici to ne drži saj administratorka zahteva ambulantni ...prikaži več karton pacienta ob prijavi v ambulanti .

  • bibaleze 16:03 26.avgust 2024.

    Dragi pacienti. Ali res mislite, da bo v bodoče v slovenskem zdravstvu bolje?? Oh ne, še slabše bo! Osebni zdravnik bo imel torej sedaj vsa pooblastila, kar pomeni, da vas bo končno lahko poslal kamorkoli. Do sedaj je bilo namreč ...prikaži večč tako, da je bil omejen v tem. Če vas je poslal k določenemu specialistu in je ta specialist menil, da je napotnica neutemeljena ali, da je nujnost neutemeljena, ga je specialist poklical in mu zagrozil s prijavo na zbornico... Osebni zdravnik je bil potisnjen v kot..

  • bibaleze 16:22 26.avgust 2024.

    Kako bo sedaj po novem osebni zdravnik obrazložil pacientu, da pacient ni nujen, da gha pač specialist ne more sprejeti, pa saj tudi terminov nima ( a jih je do sedaj imel na voljo???). Kdo bo sedaj prvi na udarni ...prikaži več liniji? Navaden družinski zdravnik, ki se najbolj trudi (sicer tudi ne vsak) bo ostal v najslabšem možnem položaju, ker je že izdal napotnico in v zvezi s tem specialistom ne bo imel več pravne podlage, da vas napoti še kam drugam. Premislite in ugotovili boste isto! Žal...

  • bibaleze 16:18 26.avgust 2024.

    Specialisti (ne vsi), nimajo niti kančka empatije, kaj šele, da bi znali in tudi hoteli uporabiti svoje strokovno znanje. Ker so bili vzgojeni po principu, da vsak ne potrebuje njegove pomoči, ampak samo tisti, ki pride nezavesten ali kako drugače ...prikaži več v zelo slabem stanju k njemu (na urgenc). Lahko bi spsala celo knjigo in jo še tudi bom! Vsaj kar se urgenc tiče lahko to zatrdim. In mislim, da bi bil čas, da se proti temu upremo. Ta rešitev pa ni odrešitev, ampak poslabšanje celotne situacije.

  • miho 14:17 26.avgust 2024.

    Kaj pa, če bom želel zamenjati zdravnika, h katerem hodim na kontrole? Ker z zdravnikom, h katerem sem bil s strani osebne zdravnice prvotno napoten, nisem bil zadovoljen, sem šel na naslednje kontrole k drugem zdravniku, s katerim sem bil ...prikaži večl zadovoljen. Ali zdaj to ne bo več mogoče?

    • Avatar NickMason
      NickMason 14:45 26.avgust 2024.

      zdaj če nisi zadovoljen boš imel problem,ker ga ne boš imel,ravno nekaj časa mi zdravnica rekla da ima vsak pravico izbrat si drugega,pa sem jo vprašal,a je kdo frej še morda

  • bibaleze 16:08 26.avgust 2024.

    Kako dalje? Časovno napotnice ne bodo omejene? Koga to briga?? Kaj to prinese pacientu in boljši skrbi za njegovo zdravje? Popolnoma nič! Torej: sedaj velja napotnica do zaključka zdravljenja, pacient se vrača k specialistu kot ga on naroča...a vam je ...prikaži več znano kako to gre?? Koliko mesecev, preden se naredijo neke preiskave, pa da si potem ponovno pri specialistu na ponovnem pregledu??? Pol leta, leto dni? Kaj, če se vam v tem času poslabša???!!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.