Slovenija
54 ogledov

"Pod Titom je bilo bolje"

Komentarjev 39
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:00 21.maj 2012.

A sedaj lahko napreduješ,če nisi član stranke Obritoglavca ali njegovega tropa pudljev in pudlice??Narkomani me motjo,tako,da je zame dober narkoman,mrtev narkoman.Sam sem se fural s hroščem letnik 1976,pol pa z Oplom D model,če veš ker model je to?Potoval ...prikaži več sem lahko kamor kol,vize pa rabiš tut dons,kane?V glavnem kriminala ni blo tolk,kot dons,kradli so samo komunisti,ker drugih ni blo,danes pa kradejo vsi ,še Rode in njegovi v Vatikanu!In če vse skupej fejst dober še enkrat premislim,pridem do zaključka,da je blo pod JOSIPOM boljš,kot pa zdej pod tole bando z versko izobrazbo!

• zlatane 22:25 21.maj 2012.

nisem šiptar, sem slovenec, ki je v socializmu imel probleme in ne po svoji krivdi in zato sem in bom preziral titov režim

• e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:25 21.maj 2012.

Vsem,ki so mlajši od 30 let:Ne serite,ker ne veste kako je blo,ko je vladal Tito,ni blo brezposelnosti v dvomestni številki,stanovanja so dobivale mlade družine,cerkev je bla daleč stran od premoženja in tut slučajno jim ni prihajalo na misel,da bi ...prikaži veči zahtevali Blejski otok al pa Pokljuške gozdove,dobri res ni blo tolk,kot danes,ampak ni blo tut tolk revnih.Narkomanov je blo v celi državi 5,pa še to so bli dohtarji,ki so kradli po bolnicah,kar delajo še danes.Lačni nismo bli,lahko smo potovali kamorkoli razen barab,ki so med vojno bile na strani Adija in kolaborantov beri BELČKOV!!Tko,da ni blo slabo in glede na to,da danes prihaja čas,ko bomo ćživeli še slabše se ni za čudit mnenju večine,da je blo pod Titom bolje.

• Arnolfus 10:23 21.maj 2012.

Ko je kriza, se vedno išče nove identitete. Kmalu bodo eni ugotovili, da nam je bilo bolje pod Nerom in ga bodo častili, kot so ga nekoč že morali. Večina pa nas živi v letu 2012 tako fizično, ...prikaži več kot mentalno. Pridite k nam tudi ostali reveži in naredite kaj za boljšo prihodnost vseh nas.

• suzana.kos 12:01 21.maj 2012.

meni je za Tita povsem vseeno, pa tudi bivšega sistema ne pogrešam...a ni bilo tako, da smo celo po tampone in kavbojke hodili čez mejo, ker jih pri nas ni bilo... če se prav spomnim, je neke vrst jeans delal ...prikaži več le Varteks...v glavnem, percepcija preteklosti je očitno povsem drugačna, pač odvisno od posameznika... verjetno pa Tita mitizira več preprostih, neizobraženih ljudi, kot pa intelektualcev

• graff 12:09 21.maj 2012.

Mitiziranje Tita se je spomnila ,,intelektualna,, elita, ki je zasedla vse vrhove gospodarskega, finančnega in kulturnega pediestala in uporablja Tita za prikrivanje (neuspešno) svojega tajkunsko barbarskega uničenja gospodarskih in človeških resursov države v zadnjih 20 letih. Intelektualna elita (delavci zato ...prikaži več niso sposobni) je Slovenijo pripeljala na rob propada in prepada, zato bi se ob ponovitvi scenarija iz dne 25.6.1991 danes vedelo, kje je cilj, kam nameriti in v koga sprožiti.

• Meri Pogacar 20:20 21.maj 2012.

bravo krtina! svobodo smo imeli ,in bili smo zadovoljni drzavljani.. skromni res , vendar z vrednotami ,ki se danes ne morejo z nicemer primerjati..

• zlatane 20:49 21.maj 2012.

meri, to kar trdim, bom trdil še na smrtni postelji in se ne bom pokesal, ker imam prav. kako so gradili hiše z dolgoročnimi krediti, komunistična goljufija, to je samo ena od svinjarij, ki je jugoslavijo pahnilo v vojno. vse ...prikaži več balkanske vojne, to je titovo maslo, ker je zaradi golega otoka na silo držal narode skupaj, ki se niso marali. skratka diktator, ki je imel sistem, vsi smo morali vzklikati tito, tito, če pa nisi in se še smejal zraven, si končal na golem otoku. najbolj prefinjen način, da si imel nad vsemi popolno oblast, pri tako slabem standardu. v kapitalizmu si vsaj lahko pokazal, če si dejansko sposoben in eden od teh členov sem bil tudi jaz, zato sedaj živim dobro, v jugi pa socialni revež in ne sprašuj me, zakaj, imel sem 100 in en razlog, ki se nanaša na tita in njegovo bedno yugo

• gornik 09:01 09.marec 2014.

V odličnem socializmu si zaslužil 200-300 mark a v gnilem kapitalizmu pa 2000-3000 mark. In vi tovariši pravite da ja bilo pod Titom bolje. Vtaknite si Tita in socializem v tazadnjo kamor spadata .

• privat 18:25 23.november 2013.

tito je imel življenske iskušnje ,ki so ga naučile pravično živeti. Kdo ima take iskušnje??

• Darko 09:13 21.maj 2012.

tito zločinec s socialnim čutom, ali se najde še kakšen podoben prevarant tudi danes, ki tako govori

• krtina 08:23 21.maj 2012.

mkovac22 - miha kovač star 22 let (ali karkoli si že pod tem psevdonimom) bi se pisal (če bi se) SCHMIED. Verjetno bi ti to bolj ustrezalo.

• mr.big 09:35 21.maj 2012.

mrki....Točno tako je. Hijenam, ki so bile zelo blizu takratnim partijcem je bilo zelo zelo lepo !! Imeli so odlične službe kjer so kadili in nadzirali podrejene. Vsi ostali smo pa morali delati za Tita, ki je užival v vilah,zlatih ...prikaži več pipah,kubankah,zlatu,limuzinah in se marsičem !!!!

• krtina 11:43 21.maj 2012.

Ne gre toliko za to, kdo ga je odstranil z zidov v javnih ustanovah in šolah. Usraneti, ki so si želeli njegove oblasti. Jo dobili in zlorabili. Pri meni Titova slika še vedno visi. Pa nisem bil komunist, nisem imel ...prikaži več dobre službe in ne stanovanja. Imel pa sem svobodo, ki je sedaj ni več.

• mr.big 09:33 21.maj 2012.

Križar....ne vem kaj ti je bilo tako fajn v državi kjer posameznik ni mogel napredovati nikakor, razen če nisi bil viden član partije, oziroma v državi kjer smo po banane, kavo in ostale dobrote morali čez mejo, ti je bilo ...prikaži več morda v ponos, da so se po naših cestah furali fičkoti,stoenke,yugoti...???? Ko si prišel v Munchen, so se vile dolge kolone pred Avdio Video trgovinami, Yugosov, ki so švercali tehniko, da bi lahko zaslužili kaj več kot povprečeno Yugoslovansko plačo !!! Ti je bilo to všeč ?!?!?Potoval si lahko recimo v sosednje države, ure in ure kolone na meji,za države kot so USA,Francija,Anglija si rabil vizo !!! Kaj k...rac te motijo narkomani ????

• crniovcar 09:46 21.maj 2012.

dases je enako - samo revežev je več.Če bi danes vladal trije Goli Otoki so premalo

• zlatane 14:49 21.maj 2012.

ne mislim kričati, le prosim, da preberete vsi...ČAS TITA JE BIL FINANČNO BOLJŠI ČAS, RAZEN AVTOMOBILE IMAMO SEDAJ BOLJŠE, OSTALO VSE SLABŠE. ČAS TITA JE BIL VELIKA POTEGAVŠČINA, ZADOLŽIL SE JE ZARADI DOBREGA IMENA MED DRUGO SVETOVNO VOJNO, NIKOLI NIČESAR ...prikaži več VRNIL, SLOVENIJO JE VRGEL ZA ČAS, POSLEDICA TEGA, SLOVENIJA SE NI MOGLA PO OSAMOSVOJITVI SPRAVITI NA EUROPSKO RAVEN, IMELI SMO PRESTARO KOMUNISTIČNO TEHNOLOGIJO ZA DELO. ČE BI PO LETU 1945 BILI SAMOSTOJNI, BI DANES RES BILI EUROPA. TITOV SISTEM JE BIL ZA MNOGE BREME, KAKOR TUDI ZAME, DA TAKRAT NISO USPELI, TUDI JAZ SEM V SLOVENIJI USPEL, IMAM NEK STANDARD. Z MOJIM ŽIVLJENJEM BI V KOMUNIZMU SEGNIL. VES KOMUNISTIČNI STANDARD JE BILO VARANJE GOSPODARSKEGA SISTEMA, ZATO JE DRŽAVA PROPADALA, SAMO SREČO SMO IMELI, DA SE SLOVENCI NISMO ZNAŠLI V VOJAŠKEM REŽIMU

• Meri Pogacar 20:17 21.maj 2012.

zlatane..:( ne klobasaj traparij!

• Fertel 21:45 21.maj 2012.

To si pa bedno napisal. Potem bi moral biti star vsaj 90 let. Na Goli otok so odhajali precej pred 1970 letom, pa še to tisti, ki so bili udeleženi v politiki (nekako sedanji parlament bi tja pasal). Če pa ...prikaži več je kdo puskusil kot direktor kaj večjega ukrasti v fabriki, je bil pa zaprt v navadnem zaporu in to pod strogim režimom ob spodobni kazni seveda. Ma - sram te bilo. Čeprav smo mlajši - takim pajacem ne verjamemo. Včasih so delavci lahko več kradli kot direktorji, danes pa je ravno obratno, žal. Še to - koliko je bila Slovenija zadolžena ob razhodu z Jugo? milijardo in četrt dolarjev - koliko je pa danes - ma obnašaš se kot ovca!

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.