Slovenija
2263 ogledov

Si Slovenci še lahko privoščijo pravnika?

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Garancija 08:22 30.september 2023.

Pošteni ne,kriminalci da

• sandi76 09:05 30.september 2023.

Slovenski pravni sistem so kreirali tisti, ki od njega dobro živijo. Običajen človek skoraj ne more prebrati niti zk izpiska, ker je pravni jezik skonstruiran v prid pravnikom. Postopki na sodiščih tečejo v nedogled, "pravica" je dvomljiva, običajno pa je ...prikaži več pomemben sam pravni postopek in procedura vsega, kar je na to vezano. Dejanski problem je na sodiščih nepomemben. Tako da dejansko zelo drži tisti pregovor, da na sodiščih zmagujejo samo pravni zastopniki, nikdar pa stranke.

• fuckZ24 09:58 01.oktober 2023.

No, zk izpis pa res ni velika mudrologija. Čeprav sem ravno pred par dnevi imel opraviti z odvetnikom, ki niti nepremičnine ni znal poiskati v zk, pa je potem na naroku evforično objavil, da je nepremičnina (nerazdeljeni deli stavbe) izginila ...prikaži več iz zk. Seveda se je model totalno blamiral, ker je nepremičnino iskal na napačnem koncu.

• fuckZ24 10:01 01.oktober 2023.

P.S. Tudi z delovnega sodišča imam dobre izkušnje. Bivši delodajalec me je nategoval, pa sem ga zjebal. Sodišce je v celoti sprejelo moj obračun neizplačanih obveznosti in sploh ni postavljalo izvedenca. Je pa res, da sem sam iz računovodsko-finančnega foha.

• igorgeus 17:29 06.oktober 2023.

ja, novo zk izpiski so res katastrofa. znajo jih brat samo na zk

• bobubob 15:32 30.september 2023.

Tudi če imaš dobrega pravnika, ga moraš nadzorovati in usmerjati - tisti res dobri, z zvezami tudi pri sodnikih, pa sploh ne delajo za plebs. Ker jih preprosto ne zmore plačati. Povrnitev sodnih stroškov tistemu, ki v pravdi zmaga, pa ...prikaži veča je farsa. Saj je treba že povprečnemu odvetniku plačevati tudi tisto, česar sodišče, pregovorno skregano s pravico in zakoni ter z zdravo pametjo, sploh ne priznava kot strošek. Slovenija, pravna država. Ker pišmeuharski volilci tako želijo.

• fuckZ24 09:49 01.oktober 2023.

Iz izkušnje vem, da imajo eni odvetniki svojo vrednost točke, ki je lahko 3x tolikšna, kot je tista, ki jo prizna sodišče. Se pa to nekoliko korigira pri določanju števila točk, ker se vrednost predmeta deli z višjo vredmostjo točke. ...prikaži več Imas pa tudi vrhunske pisarne, ki dosledno upoštevajo ZOT.

• Sonja Gregorin 14:34 14.november 2023.

NE.

• igorgeus 20:57 18.december 2023.

slovencem je bilo vedno zal denarja za pravnika, ker pritozbo pa itak zna vsak napisat. poleg tega intelektualno delo nic kaj ne steje, v sloveniji res nekaj steje samo fizicno delo.

• Krompirček 12:20 22.november 2023.

BPP je samo ena plast strani, kaj pa ko izvršilni del prave (naprimer izvršitelj) svoje delo ne opravlja in ti 10x večjo škodo in stroške naredi kot je strošek pravnika. Pravna država samo na papirju!

• kapibara 16:50 01.oktober 2023.

Le kaj se zgodi, da človek rabi pravnika.. če pravno živi ??

• igorgeus 17:28 06.oktober 2023.

v bistvu je cenzus za brezplacno pravno pomoc zelo visok. 2x minimalnega dohodka na druzinskega clana, kar je 930 eur na clana. za stiriclansko druzino to pomeni, da vsak od starsev zasluzi 1800 eur, kar pa je nadpovprecna placa. skoraj ...prikaži več vsak torej lahko dobi BPP

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.