Avto /avto/dosje-avto
40869 ogledov

Na voznikih v Ljubljani izvajajo "eksperiment," ne gre dobro

Komentarjev 32
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Fulmmer 07:21 19.december 2023.

    Super so zrihtal, če pride do nesreče bodo vsi krivi, zakaj pa niso ustavili....

  • tlacan 10:45 19.december 2023.

    Glede spoštovanja prometnih predpisov: Avtorju članka bi predlagal, da se za 1 uro v prometni konici postavi k enemu krožišču (kateremu-koli) in prešteje vse tiste, ki nakažejo izhod iz krožišča. Raje naj šteje te, ki upoštevajo prometne predpise, ker jih ...prikaži več je krepko manj. Pa ni potrebno biti strokovnjak, da bi to opazil.

  • caa4c2cc05b8f086d7df790139b3e96ffd6c4e9a 08:12 19.december 2023.

    .....Druga kategorija novosti pa so preureditve v križišča enakovrednih cest. To pomeni, da so vse štiri ceste pred križiščem opremljene z znakom STOP. Vozniki bi morali upoštevati pravilo vrstnega reda, kdo je prvi pripeljal do znaka....... Torej jaz zavijam levo ...prikaži več in ker sem pripeljal sekundo pred vozilom iz nasprotne strani ga lahko veselo izsilim... Žurnalovci, preizkusite vaš recept v praksi, predno zavajate ljudi!!!

    • Idioti 16:51 19.december 2023.

      Križišče mora biti jasno označeno , to je smisel prometnih znakov ! Križišče s 4 stop ali nimaš prednosti znaki , ni jasno označeno . Pravilo desne roke je izmišljeno v časih , ko še države - ne naša - ...prikaži več niso bila v stanju označiti in opremiti vsa križišča s prometno signalizacijo !

  • Pepe007 07:36 19.december 2023.

    Eksperiment na eksperiment. Pa "znižanje hitrosti", namesto, da bi odgovorni razmišljali, da je cesta vsaj od rimskih časov naprej bila namenjena hitrejšemu premiku od točke A do točke B. Za ostalo so druge površine. Če je problem previsoka hitrost, naj ...prikaži več se namesto takih eksperimentov naj se raje nabavijo radarji, ki bodo polnili žejni proračun.

  • Naklonsky 08:06 19.december 2023.

    Nič posebnega. Ljubljankoviči so balkan vzeli dobesedno zares.

  • molj 13:17 19.december 2023.

    Vse te zmešnjave je kriva "dama" na MOL-u ki je odgovorna za promet! Trmasto vztraja - kljub predstavljenim argumentom- proti- Agencije za varnost v prometu in drugih strokovnjakov ! V križiščih mora bit situacija kristalno jasna - ne pa da ...prikaži več iščeš ostale stop znake v vejah in za kandelabri! Umirjanje prometa se je potrebno lotit na drugačen način ne pa s takim eksperimentiranjem! Posvet s strokovnjaki - pretehtat argumente- potem pa gremo dalje če bo potrebno! NE PA NEKAJ PO SVOJE...

    • Idioti 16:56 19.december 2023.

      URŠULA LONGAR , je tista dama ! Le kaj je študirala , da mi je vedet !

  • klemenmo 08:51 19.december 2023.

    mislim da bolj jasnega znaka kot je STOP ni...

    • popokatopetl 11:57 19.december 2023.

      Ne vem no meni se zdi križišče s štirimi STOP znaki recept za zmedo, še toliko bolj pa sprememba znakov na križišču brez opozorila o spremenjeni signalizaciji.

    • Idioti 16:46 19.december 2023.

      STOP znak se uprablja za tiste , ki imajo zmanjšano vidno polje ali pa ga sploh nimajo v križišču. !!! Ena cesta pa mora biti prednostna - tista bolj obremenjena - . To kar pa sedaj počne Uršulinka , je ...prikaži več, je pa SAMOZADOVOLJEVANJE z fetišem imenovan STOP znak . Ne vem kaj na to zaustavljanje in speljevanje govori sosednji sektor - tisti za okolje - za povečano koncentracijo plinov, porabo bencina , ter azbesta iz zavor . Namesto , da bi delali čim bolj pretočno situacijo prometa oni ga žlajfajo !

  • dr3k 09:27 19.december 2023.

    Sicer pa pohvale Žurnalu, da ste se lotili te tematike, ker tale teror prometnih eksperimentov, ki se jih grejo v občini zadnja leta, se mora čimprej končati

  • tlacan 09:17 19.december 2023.

    Prometni režim se je spremenil in ne bi bilo nobenega problema, če bi vozniki gledali znake. Ne vidijo ne znakov pa niti kolesarja v krožišču. Ko pripelje v krožišče kar zapelje pred kolesarja, ki je v krožišču. Koliko krat sem ...prikaži več moral zavirat, da me kakšen bedak ne podre. Eni gledajo v tebe in te ne vidijo, drugi pa sploh ne pogledajo - kar zapelje v krožišče. Takim debilom ne pomaga nobena prometna signalizacija.

    • tlacan 10:40 19.december 2023.

      Resnica boli - bi reku po tolkih minusih!

    • popokatopetl 14:21 19.december 2023.

      Kot da bi se pa kolesarji tako blazno držali predpisov. Btw tudi biciklisti se navadimo na dolgo veljavni red in imamo probleme s spremembami signalizacije brez opozorila.

    • Idioti 16:04 19.december 2023.

      Obleč nekaj rožnato rumenega , ne pa da se voziš brez luči s črno budno na sebi ! Se kolesarji , ki se zjutraj vozite po Cesti na Brdo sploh zavedate v kakšni nevarnosti ste , zaradi neluči in temnih ...prikaži večh oblačil !! Prisedite v avto , ki vozi proti Vrhovcem , pa vas bo minilo jutranje kolesarjenje v stilu tajnega agenta .

  • dr3k 09:11 19.december 2023.

    To je posledica dejstva, da promet v Ljubljani ureja folk, ki se 90% časa naokoli vozi s kolesi in busi, ter nimajo blage veze o prometu! In kar te ljudje počnejo zadnja leta je totalno sranje v prometu, ker s ...prikaži več svojimi brihtnimi odločitvami zgolj še dodatno medejo ljudi in posledično upočasnjujejo že tako neverjetno počasen promet v Ljubljani. Ampak te ljudje imajo vedno pri roki izgovor v stilu "Gre za ukrep, ki prispeva k prometni varnosti". Posledice so vsem vidne in očitne

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:56 19.december 2023.

    V ljubljani je ene par punktov,ki niso normalno označeni za promet,ne vem kjer debil to določa

    • molj 13:05 19.december 2023.

      " dama" na molu ki je odgovorna za promet!

    • majdas 13:20 19.december 2023.

      Ko si tako poln samega sebe, da niti stroki ne priznaš, da nimaš prav - Ljubljana 🤦‍♀️

    • Idioti 16:14 19.december 2023.

      Debil na MOL-u Vič , ki ga je postavil Jankovič ! Uršula Longar je ta pametnjakovička !!!

  • Avatar Minovak
    Minovak 09:47 19.december 2023.

    Urejevalcem prometa na Molu se je povsem strgalo z temi eksperimenti, odmevno križišče je tudi na Parmovi, ki zavija na ul. Bežigrad, kjer je treba voziti naravnost in se nekje obrniti za nazaj, ker je to edini izhod. Celo redarji ...prikaži več so izjavili, da je to največja bedarija pri nas.

  • Idioti 15:58 19.december 2023.

    Ker na MOL Vič nimajo kaj delati -o pa majo , sam ne vedo kaj- so se spomnili, da jih ne bi obtožili lenarjenja, da bi še oni mal pripomogel KAOSU , ki nastaja v Lj. ZELENI VAL, ki bi ...prikaži več bi moral biti na vseh 4 vpadnicah v mesto, ni duha ni sluha , oz. nepoznana zadeva za une bedake na MOL Vič ! Kaj se greste !!!! Edino križišće, kjer je bilo desno pravilo Kotnikova -Resljeva in to zaradi izpitne komisije. Naslednje posiljeno , po ukinitvi navedenega , Galjevica - Žel postaja . Noben vedel ni to

  • Idioti 16:10 19.december 2023.

    V čem država Bosna in Hercegovina PREDNJAĆI pred SLO. V BiH je člen v prometnem zakonu , ki PREPOVEDUJE komer koli v državi ,-tudi lokalnim skupnostim - zmanjšanje hitrosti na manj kot 40km/h. Kreteni na Viču , če je ležeči ...prikaži večči policaj in omejitev 30 , mora to biti hitrost za vožnjo 30 čez policaja !!! Dejte no probat z Županovim mercedesom prepeljat prehod na Rakuševi pred Alejo , pa še kje !!

  • dr3k 09:23 19.december 2023.

    Druga kategorija novosti pa so preureditve v križišča enakovrednih cest. Ta križišča so iznašli v ZDA,ker imajo "GRID/mrežasti" sistem ulic in dejansko težko kot voznik ugotoviš ali si na prednostni ali glavni, ker itak vse isto izgleda,pa še to uporabljajo ...prikaži večjo v suburbih kjer je že tako nizka hitrost vožnje.Ta križišča se v Evropi z razlogom niso prijela,ker zgolj ovirajo promet in medejo voznike.Ampak Ljubljanski kvazi-urejevalci prometa so itak spet pametnejši od cele evrope.

  • Avatar NickMason
    NickMason 07:52 19.december 2023.

    Sprememba bo nekaj časa delala preglavice,se pa vidi kako folk gleda prometne znake ,večina se ne zmeni za njih .Narobe ni nič ampak vozniki so malomarni.Ko bo policajem kapnilo da treba malo red naredit tudi tam ,nekaj kazni se bo ...prikaži več napisalo in potem bo vse OK

  • Kmodri 19:52 19.december 2023.

    Če še niste opazili, država z nami eksperimentira vsak dan!

  • endrug 06:05 20.december 2023.

    Štirje stop znaki so v redu. Le malo manj egoizma, pa bo. Upočasni promet v naseljih.

  • Idioti 16:25 19.december 2023.

    Kolk njim na Viču dol visi za promet v LJ pove dejstvo , da so se lepo lepo opravićili za stanje po N.L. ko bo 2 leti zaprta Dunajska . Qstajajo nam še naslednji koridorji S-J . AC Šentvid , ...prikaži več Polje , necesta podvoz Šmartinska, podvoz Kajuhova in Celovška. Se je kdo spomnil , kaj bi se zgodilo s prometom v LJ , da v teh okoliščinah , zgori kamion v Šentviškem ali Golovškem tunelu in beton spremeni v prah .V teh tunelih se NOBEN ne drži omejitev 80km. Zmanjšajte za 2 leti hitrost na 60 z 10 radarji

    • Idioti 16:27 19.december 2023.

      nad.,,, če je potrebno , ker takšne kršitve , ki se sedaj tu dogajajo , ne ogrožajo samo sebe in tiste okoli sebe ampak prometno gospodarski kolaps cele LJ in 1/3 Slovenije .

    • Idioti 16:33 19.december 2023.

      Vsako jutro se peljem skozi Šentviški predor z vozilom jasno označenim kot posebno in ogroženo , vendar sem sam najbolj ogrožen , ker moram peljati z 80 , več ne smem , KRETENOIDI , ki hitijo v službe pa ga ...prikaži več gonijo in to vsak dan isto . Minimalna hitrost je tu 100 , pa tja do 130 in to eni te isti vsako jutro !

  • bobubob 09:16 19.december 2023.

    Ljubljana bo prvo slovensko (recimo, da je trenutno še slovensko) mesto, ki bo prijazno afroazijskim obogatiteljem. Voziš, kot si navajen, v azilni paket pa sodi poleg ostalih brezplačnosti tudi kakih 10K prekrškovnih točk bonusa. In Vičani že tudi vedo, da ...prikaži več bo treba tem beguncem, ki bežijo za udobjem, če jih seveda želimo ohraniti v vsej njihovi čudoviti raznolikosti, ki nas neizmerno bogati in tudi uči, omogočiti tudi kazensko imuniteto, saj imajo vendar tudi oni pravico do svojih običajev!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.