Slovenija
8853 ogledov

Rejništvo kot bližnjica do posvojitve? To pravijo na ministrstvu!

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • PasjaProcesija 08:23 09.avgust 2024.

    Ob napisanem sem dobil občutek, da je sistemu še najmanj mar za otroke. Razumljivo se mi zdi, da želijo mogoči krušni starši prejeti v skrb zelo majhne otroke. Mlajši otroci ne zadostijo zgolj lastni potrebi po starševski izpolnjenosti, moč jih ...prikaži več je tudi vzgajati po svoji meri in jim omogočiti duševno zdrav razvoj. Pri starejših otrocih je zadaj že veliko čustvene prtljage. Še toliko bolj, če o(b)staja nezdrava vez med biološkimi starši in otrokom v rejništvu. Vloga rejnikov je zelo nehvaležna.

    • PasjaProcesija 08:28 09.avgust 2024.

      Za izločitev biološke matere iz dela starševskih pravic morajo obstajati zelo tehtni razlogi. V tem primeru rejniška družina vstopa v čevlje varstveno-prevzgojnega zavoda. Socialne delavke in rejniki so redko pripravljeni na potlačene travme takšnih otrok. Splošna statistika otrok s tako ...prikaži več temnim otroštvom je v odraslosti slaba. Zato bi moral biti cilj, da se izrazito neprimerne biološke starše umakne iz življenj njihovih otrok za čas mladoletnosti. To pomeni nadomeščanje rejništva s posvojitvami.

    • bosko73 10:31 09.avgust 2024.

      PasjaProcesija na žalost je sedaj vse odvisno od sodišča, kjer je biološki starši prikazujejo kot žrtve (ne njihovi otroci, ki so morali v rejništvo), poleg tega pa se vmešavajo v vzgojo otrok. Na otrokove travme in težave se pa požvižgajo, ...prikaži več saj jih vodi samo to, da otroka dobijo čimprej nazaj, čeprav nimajo finančnih ali drugih pogojev za vzgojo otroka.

    • PasjaProcesija 10:59 09.avgust 2024.

      Vem. Zato sem pa zapisal. Moj kamenček v mozaiku, da bi se premaknilo na bolje. Odvzem staršev iz razvoja otroka je odvzem neke pravice (biološkega starša). Proti zmanjševanju katerekoli pravice pa ima družba velik odpor. Četudi je vse skupaj najbolj ...prikaži več v škodo otrok. Lahko bi tudi napisal, da so za sodišča očetje nujno zlo in v katerih primerih sodišča odvzamejo otroke materam (droge, kriminal, prostitucija...). Ampak bi zvenel kot zagrenjen oče, ki se mu je to zgodilo in kuha zamero. To pa nisem.

    • bosko73 11:13 09.avgust 2024.

      Ok, to je pa seveda druga tema (pač dodelitev otroka ob ločitvi, če sem pravilno razumel. Kar se tiče pa rejniških staršev, družin....imajo občutek, da se bojujejo z mlini na veter....Prišli smo do točke, kjer je manj rejnikov kot otrok, ...prikaži več ki bi potrebovali namestitev in vzgojo rejniških družin. Vsako leto je slabše. Sicer je obljubljeno, da se bo na tem področju tudi to spremenilo, ampak verjetno bo to dočakala generacija, ki je sedaj komaj v OŠ (ha,ha,ha).

    • PasjaProcesija 11:24 09.avgust 2024.

      Ni druga tema. Smo v dobi množičnosti enostarševskih družin. Očetje so izrinjeni na obrobje. V osnovi to otroku odvzame boljše izhodišče za prihodnost. Dva (starša) je več od ena. Od matere samohranilke in njenega otroka je lahko zelo tanka meja ...prikaži več do potrebe po oddaji otroka v alternativno obliko varstva. Seveda zelo odvisno od socialnega statusa, psihičnega stanja matere itd. Zaradi počasnosti postopkov otrok dobi rejniško družino tudi bolj pozno, kot bi lahko, povzročena škoda pa je tako večja.

    • bosko73 13:45 09.avgust 2024.

      Niso problem samo počasnost postopkov ampak tudi predpostavka, da je otroku še vedno "bolje" v matični družini, kot drugje. Da otroka vzamejo, so pogoji zeeeelo slabi ali nevarni za otrokov razvoj. Kot sem pa že napisal, je pa problem tudi ...prikaži več v tem, da ni dovolj rejnikov (rejniških družin), kajti otrok ki pride k rejniku ima že dovolj travm in težav, ki zahteva 100% rejnikovo pozornost (ni samo nekaj, kar bo rejnik mimogrede "pogledal") in skrb ter vzgojo, pa tudi nenehno vključevanj specialistov.

    • PasjaProcesija 14:04 09.avgust 2024.

      Da. Nehvaležno je biti rejnik, zato jih je malo. Otrok je ponižan v vlogo tihega bojišča, preko katerega odrasli prepletajo mreže za dosego svojih ciljev. Postane predmet, rejnik pa izvaja storitev. Do mehanika (rejnika) odpelješ avto (otroka) na servis, po ...prikaži več popravilu pa avto odpelješ. Pri čemer mehanik ne ve natančno kdaj bo stranka po avtomobil prišla, niti ni zagotovila za izboljšanje voznih lastnosti voznika, ki je za okvaro kriv. Če avtomobil ne bo v najboljšem stanju, bo kriv mehanik.

  • bosko73 10:27 09.avgust 2024.

    Vsak otrok je posebna zgodba in se ne more vse posploševati. Dejstvo je, da pride vsak otrok v rejniško družino z svojo popotnico. Največkrat pa imajo rejniški starši težavo, saj se ne vzgajajo samo otroka, ki ga dobijo v rejo, ...prikaži več ampak se morajo ukvarjati in boriti z vmešavanjem bioloških staršev, ki jih pogosto ne vodi v to dobrobit "svojega otroka" ampak hranjenje svojega ega.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.