Slovenija
4266 ogledov

Tako vas "lupi" Pošta Slovenije

Komentarjev 77
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Margity Tedea 19:55 08.april 2016.

"pojasnilo" Pošte je licemerno in docela neresnično. V paketih sem imela nalepljen račun zunaj, račun je bil dodan tudi znotraj, vedno, pa so vseeno od mene terjali še enkrat račun, plus izpolnjeno deklaracijo, v kateri moraš znova po vzeti račun ...prikaži več oziroma vsebino paketa. To je noro!In potem ti vse to zafrkavanje in delo, ki ga moraš opraviti ti sam, nesramno zaračunajo kot "zahtevno" carinjenje. Zahtevnega pa ga naredijo sami, ker jim je težko prebrati natančno specificiran račun, ki je vedno brez pomote nalepljen na paketu. Pri vsakem takem carinjenju torej zahtevajo štiri račune.

• c54f9bafd617af279e001e41b309a8f5e336938b 14:17 05.oktober 2018.

Meni pošta odpre ČISTO VSAKO pošiljko iz ZDA in kljub temu da je praviloma vrednost pod 10 EUR zaračuna svoj harač. Ki po novem znaša 5 EUR pa še stroški prenosa denarja! Kar pomeni, da je v teh primerih izpolnjevanje ...prikaži večje carinske deklaracije izguba časa. Predlagam vsem bralcem, da pošiljajo svoje pošiljke preko US forwarderjev (npr. MyUS.com). Razen (potencialno) nižje poštnine te pakete po mojih izkušnjah "carini" DHL, ki jih niti ne povoha. Ali se splača (poštnina + harač) izračunajte sami.

• stilist 09:20 22.december 2015.

Pred kakim letom je bil članek, kako je naša pošta dobila mednarodno priznanje za najbolj inovativni sistem pregleda pošiljk. Nekje v Kopru pa to izvajajo.

• onxxx 00:23 12.avgust 2021.

Ja prevohajo vse,kar jim paše zgine ali pa se prodaja na netu.

• stilist 10:21 22.december 2015.

Pri nas je vedno bil obrazec gor. Problem je bil, ker je bil paketek malo večji zaradi otroškega kostuma za maškare. Na kitajskem so take stvari skoraj zastonj, naši cariniki pa temu ne verjamejo in potem kasirajo za vpogled.

• Mihael Tominšek 11:13 22.december 2015.

Zakaj se hudujete nad temi 4€?Z nakupom na Aliexpress ste prihranili 50€, strošek carine je pa težava? Sploh pa C-22 navadno reši zadevo.

• edvard93 14:40 23.februar 2018.

Ta članek drži 100% mene je Pošta Slovenije (carina) nategnila z neupravičenim zaračunavanjem 5€ brez razloga že večkrat! DHL, ki izvaja prav tako carinske postopke te samo vpraša, ter če podaš ustrezno dokumentacijo ni nadaljnih stroškov postopka. Kje je ta ...prikaži več ta naš tržni inšpektorat ki samo sedijo v pisarnah za svoje plače pa naredijo za potrošnike bojda zelo malo. Taka je pravična država in njeni postopki.......

• tecumseh_1975 09:00 22.december 2015.

in najhuje je pri vsej zadevi to da je ta kraja celo zakonsko pokrita do zadnjega milimetra , in se tile kljukci lahko mirno izgovarjajo eden na drugega in delajo norca iz raje.. Samo ko bo enkrat počilo potem bo ...prikaži več počilo zelo konkretno in takrat bodo leteli na cesto skozi zaprta okna.

• Jože Bele 10:55 30.marec 2018.

Danes prejel paket v vrednosti 21,90 € in zanj pošti plačal 11,86 € meni nerazumljivih dajatev od neznane osnove, ki ni navedena na računu, niti ni naveden tečaj obračuna - skratka povem samovoljno zaračunavanje davka in 'stroškov postopka'. Kje je ...prikaži večje tržni inšpektorat - je takšen račun zakonit? Ali ni to tudi prepovedana oblika necarinske zaščite - več kot 50 % dajatev (deloma skritih v 'stroških postopka') - nadzorni organi?

• Ejsi_Disi 09:51 22.december 2015.

Fino bi bilo, da bi vsaj vedeli za kaj se gre. Članek je itak površen. Drugače pa ste sami krivi, če ne zahtevate od prodajalca pravilno izpolnjen obrazec CN 22. In če tega ni, carinik odpre paket in ga pregleda. ...prikaži več In to, da na obrazcu piše gift in cena 2 $, ni pravilno izpolnjen obrazec. Tako da lapajte kje drugje.

• stilist 10:21 22.december 2015.

Pri nas je vedno bil obrazec gor. Problem je bil, ker je bil paketek malo večji zaradi otroškega kostuma za maškare. Na kitajskem so take stvari skoraj zastonj, naši cariniki pa temu ne verjamejo in potem kasirajo za vpogled.

olor 11:06 22.december 2015.

Ejsi_Dis. Ti govoriš na pamet in ne veš kaj govoriš. Stvar je pa taka, tudi če je obrazec na paketu pravilno izpolnjen in da z računom dokažeš da je to res, ti pošta zaračuna določen znesek kot da so to ...prikaži več poštni in carinski stroški. Ponavljam, tudi če je obrazec pravilno izpolnjen, moraš plačati.

• Matej Bukovec 13:05 22.december 2015.

... in vedno se najde kdo, ki podpira nesposobne in oderuške firme (v tem primeru Pošta). Zato pa je država tu kjer je.

• onxxx 00:21 12.avgust 2021.

blablabla najbolj da se po serje za 2 eur.

olor 11:18 22.december 2015.

Carinski postopek pošte je opravljen, dokažeš da vse skupaj ne presega 22€, plačaš stroške carine in pošte, nato dobiš pošiljko, ki je napol odprta in nekaj manjka. Daš prijavo, nato postopek trajaja in traja, na koncu ne dobiš ne odškodnine ...prikaži več ne ukradenega predmeta. Hočem le povedati da ne krade le pošta ampak tudi poštarji.

• Dusan Kokalj 13:12 22.december 2015.

Pošta Slovenije dela po svojih predpisih.Jaz se osebno če se le da izognem te golazni.Poštar ki mi je dostavil paket po povzetju ni imel drobiža za vračilo mi je zabrusil da to ni nkjegova dolžnost.Čigava pa je?

• brane.og 13:33 22.december 2015.

Pripraviti drobiž je tvoja dolžnost poštar ni menjalnica na terenu da boš dobil paket pa itak veš ker si ga naročil.

• brane.og 13:33 22.december 2015.

Pripraviti drobiž je tvoja dolžnost poštar ni menjalnica na terenu da boš dobil paket pa itak veš ker si ga naročil.

• Harrison 06:59 23.december 2015.

Očitno tebe na blagajni vsaka blagajničarka v npr. Mercatorju napiz*i in te nekam pošlje, če ji hočeš plačati z malo večjim bankovcem, ker ona pač nima drobiža. Ti se res bolan!

• onxxx 00:15 12.avgust 2021.

Poštarjeva dolžnost je da dostavi paket in poračuna.Če nima drobiža je to njegov problem.

• ghibli 22:12 22.december 2015.

na ves ta klump ki ga naročate iz kitajske bi bilo najboljše dat 300-500% davek pa bi mal premislili preden kupite drek od kitajca

• Gregor Lorenčič 00:15 23.december 2015.

Ti pa si ena brihta ne? Kot da nimaš že drugače po vseh trgovinah 80% kitajske robe, po tvoje očitno ne ker je po večini 50% dražja kot pa direkt od kitajca.Kar se pa tiče kvalitete pa je tako ...prikaži več da tudi kitajci imajo dobro in slabo robo, in res ni najnižja cena tista najbolj primerna. Osebno pa res ne razumem tebe in tebi podobne ki bi radi neke davke nabijali. Sam osebno tako raje v Avstrijo naročam robo, ker prej prispe do mene in ne komplicirajo za vsako malenkost, kot to počne naša carina ki ti gre pregledovat paket z etuijem za telefon ki ima mere 10x10x2 cm in oni predvidevajo kaj da boš dal druga v tak paket, in pol ti na vrednost paketa 5€ še pol nabijejo 4€ zraven.

• AnzeSmolej 06:55 26.december 2015.

bedak! hvala bogu da se da kaj naročiti iz kitajske! To isto "sranje" ti pri nas prodaja najbogatejši slovenec od TopŠhopa, če pa naročiš direktno od proizvajalca iz kitajske ti ta ISTI izdelek pošlje za nekaj € z BREZPLAČNO poštnino. ...prikaži več. Res da čakaš malce, ampak prihranek je pa včasih 90%!

• Uros Cerar 14:26 13.oktober 2016.

kakšno kobasanje!!!

• onxxx 00:18 12.avgust 2021.

ti pa raje kupi izti izdelek od Slovenca za 15 kratno ceno.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.