Slovenija
8870 ogledov

Stotine milijonov zgorelo v dimniku: Poklicali smo vpletene, krivde se otepajo

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • optimist11 07:17 11.september 2024.

    V tej zgodbi je kup anomalij. Za CO2 kupone se vedelo že ob gradnji. Za zaloge premoga so zavajali javnost... Odločevalci bi morali v vsakem primeru biti kaznovani, ne pa da nam vsak dan govorijo po TV, učijo naše otroke ...prikaži več na fakultetah in še naprej sprejemajo napačne odločitve.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 07:23 11.september 2024.

      "Za CO2 kupone se vedelo že ob gradnji"....Je kdo vedel, da bodo podnebni idioti kupone do danes podražili za 600% ?!...Brez teh kuponov bi bil TEŠ dobra naložba za stabilnost slovenskega elektro sistema, kljub temu, da dobička ravno ne bi prinašal..

    • FejstDogaja 07:27 11.september 2024.

      Dejansko se je vedelo, da se bodo dražili - to je njihov namen. Odvračanje od fosilnih goriv. Mi pa z glavo skozi zid. Lahovnik v paniki, da se opere krivde, niza argumente, nevredne nekdanjega ministra. Uvožena elektrika je cenejša od ...prikaži več elektrike iz TEŠ. Ampak je ne smemo uvažat, ker nekdo s tem zasluži?? A ne živimo mogoče v tržnem gospodarstvu? Zdaj še zaslužit ne sme več nihče, čeprav je to dobro za državo in potrošnika? Raje delajmo izgubo?

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 07:32 11.september 2024.

      "Uvožena elektrika je cenejša od elektrike iz TEŠ.".....To seveda drži, vendar je najdražja elektrika tista, ki je ni !!...Smo videli solidarnost ob krizi, ko so sredi Nemčije zasegli tuj šlepar z nujno med. pomočjo..Če (ko) bo pomanjkanje elektrike na trgu ...prikaži več bomo prepuščeni lastnim virom...Trenutno nas rešuje drastično upadanje gospodarstva, kar pa se bo nekoč obrnilo..

    • Grunf 08:53 11.september 2024.

      @luckyss, za co2 kupone je bil uveljavljen borzni sistem trgovanja že od začetka. Da pa bi nekdo vedel kam to pelje, bi moral biti v prvi vrsti ustrezno podučen o tem. Ali se ti zdi, da sta bila tedanja PM ...prikaži več Janša in Pahor tega sposobna. Pa ne mislim sama kljub temu, da je vsaj prvi tedaj veljal za izjemno sposobnega ampak, ali jima je bil sploh interes imeti okrog sebe ljudi, ki bi to vedeli. Kot kaže, ne.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:09 11.september 2024.

    Ob gradnji TEŠ 6 je poniknilo stotine milijonov, ve se kdo vse je pri tem sodeloval..Ampak ni vse tako enoznačno...Plačujemo 100 milijonov letno emisijskih kuponov samo za TEŠ, da nekdo na tem bogati.. Termoelektrarna v GB, ki seka gozdove v ...prikaži več Kanadi in kuri lesne brikete pa dobiva stotine milijonov subvencij zaradi "obnovljivih virov"..Kdo je tu nor ?! Preden bo zgrajen JEK2 bomo krepko v minusu s proizvodnjo elektrike in če nočemo imeti redukcij, moramo TEŠu podaljšati obratovanje v "nedogled".

    • FejstDogaja 07:22 11.september 2024.

      Les pač ni isto kot premog, a ne? Za katerega se je že takrat govorilo, da ni ekološki. Ko se je ves svet obračal stran od fosilnih goriv, smo šli mi gradit TEŠ. Če bi takrat gradili hidroelektrarne kot Avstrijci, ...prikaži več danes ne bi imeli problema. Veš, koliko hidroelektrarn dobiš za 1,5 milijarde?

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 07:28 11.september 2024.

      Če se že gremo dejstva, potem je treba vedeti, da kurjenje lesnih peletov bolj onesnaži okolje kot kurjenje premoga...Res bi morali dograditi še kakšno hidroelektrarno, vendar to ni vedno stabilen vir, niti nimamo neomejenih kapacitet..

  • Avatar Leon
    Leon 07:19 11.september 2024.

    Zanimivo ,da se nobena stranka ne trudi,da bi zadevi prišli do dna in kaznovali krivce ! Pahorja je celo NPM promovirala za mediatorja.

  • bleki 08:46 11.september 2024.

    Kaj delajo kriminalisti in policija, in tožilstvo? Povem vam, nič. Poklukar, uakaj tudi vi nič ne storite, samo jezik v prazno vrtite.

  • jakec42 08:09 11.september 2024.

    Vsi so imeli prste v marmeladi,račun pa bo kot ponavadi plačal narod,ne odgovarja pa nihče,sodne farse ne bodo rešile nič,ker je tako zapovedano!

  • FejstDogaja 07:20 11.september 2024.

    Kako Lahovnika ni sram? Kdo tega človeka konstantno rine naprej, da se afna po medijih, pa bi moral biti v zaporu??? Skupaj z vsemi, ki so to zakuhali? Zato, ker bo z uvozom nekdo zaslužil, naj firma še naprej dela ...prikaži več 50-milijonsko izgubo letno? In vsako leto več? In ta človek je bil gospodarski minister?? Šaleški lobi z vsem svojem sijaju!!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.