"Med postopkom je - domnevno - prišlo do izhlapevanja ogljikovega dioksida in zastrupitve."... Kreteni, zastrupili bi se kvečjemu zaradi CO in ne zaradi CO2, ki ni strupen...Pač pa je verjetno prišlo do zadušitve ker je zmanjkalo kisika, ki ga je… ...prikaži več izpodrinil CO2...To je žal pogosta nesreča v kleteh, ki niso prevetrene in se ob vrenju mošta pojavljajo CO2 , ki izpodrine kisik in pride do ZADUŠITVE in ne zastrupitve...
Če se utopimo v vodi tudi ne pride do zastrupitve z vodo ampak do zadušitve ..
Hladili so grozdje pri vrenju s suhim ledom, to se uporablja zlasti v zadnjem času pri višjih temperaturah natrganega grozdja zaradi samega postopka in zato bolj počasnega vrenja oziro maceracije. Torej so je zadušili zaradi CO2.
CO2 je nestrupen plin prisoten v ozračju v koncentraciji okoli 400 ppm! Vendar pa višje koncentracije v zaprtem prostoru postanejo nevarne za zdravje, saj CO2 zmanjšuje vsebnost kisika. Če ima na voljo dovolj kisika CO2 nastaja pri zgorevanju organskih snovi.… ...prikaži več Nastaja tudi pri celičnem dihanju, številni mikroorganizmi pa ga proizvajajo pri fermentaciji. Ti moški niso umrli zaradi zastrupitve s CO2, ampak so se zadušili zaradi pomanjkanja kisika v prostoru! Torej več je bilo CO2, manj je bilo O!
Res je Naklonsky...Tokrat je bil kriv zamrznjen CO2, običajno pa je krivo vrenje mošta, ki proizvaja CO2...Obakrat CO2 izpodrine kisik in pride do zadušitve zaradi pomanjkanja O2..
Ne gre tako..pri vrenju se pojavi dvig temperature velike količine, to pa nobena klima tako hitro ne ohladi, pri vrenju se pa sprošča toplota. Zato se dodaja suhi led, oziroma CO2. Trenutno so vremenske razmere takšne, da ni mogoče potrgati… ...prikaži več ohlajenega grozdja.
"Med postopkom je - domnevno - prišlo do izhlapevanja ogljikovega dioksida in zastrupitve."... Kreteni, zastrupili bi se kvečjemu zaradi CO in ne zaradi CO2, ki ni strupen...Pač pa je verjetno prišlo do zadušitve ker je zmanjkalo kisika, ki ga je… ...prikaži več izpodrinil CO2...To je žal pogosta nesreča v kleteh, ki niso prevetrene in se ob vrenju mošta pojavljajo CO2 , ki izpodrine kisik in pride do ZADUŠITVE in ne zastrupitve... Če se utopimo v vodi tudi ne pride do zastrupitve z vodo ampak do zadušitve ..
Policaji na koncu sestavijo butasto poročilo katerega razumejo samo sami, novinar pa potem na osnovi tega poročila sestavi še bolj butast prispevek...
Hladili so grozdje pri vrenju s suhim ledom, to se uporablja zlasti v zadnjem času pri višjih temperaturah natrganega grozdja zaradi samega postopka in zato bolj počasnega vrenja oziro maceracije. Torej so je zadušili zaradi CO2.
CO2 je nestrupen plin prisoten v ozračju v koncentraciji okoli 400 ppm! Vendar pa višje koncentracije v zaprtem prostoru postanejo nevarne za zdravje, saj CO2 zmanjšuje vsebnost kisika. Če ima na voljo dovolj kisika CO2 nastaja pri zgorevanju organskih snovi.… ...prikaži več Nastaja tudi pri celičnem dihanju, številni mikroorganizmi pa ga proizvajajo pri fermentaciji. Ti moški niso umrli zaradi zastrupitve s CO2, ampak so se zadušili zaradi pomanjkanja kisika v prostoru! Torej več je bilo CO2, manj je bilo O!
Star mačk, saj to je jasno. Zadušilo so se zaradi POSTOPKA in nepazljivosti pri ravnanju s suhim ledom, torej hlajenju grozdja pred maceracijo!
https://dnevnik.hr/amp/vijesti/hrvatska/u-vikendici-kraj-popovace-pronadjena-tri-mrtva-muskarca---866308.html
Res je Naklonsky...Tokrat je bil kriv zamrznjen CO2, običajno pa je krivo vrenje mošta, ki proizvaja CO2...Obakrat CO2 izpodrine kisik in pride do zadušitve zaradi pomanjkanja O2..
Amaterji ! Neznanje plačajo z življenjem..
Danes je klima cenovno dostopna vsakemu,celo socialcem,pa gredo se takole pametnjakoviči hladit
Ne gre tako..pri vrenju se pojavi dvig temperature velike količine, to pa nobena klima tako hitro ne ohladi, pri vrenju se pa sprošča toplota. Zato se dodaja suhi led, oziroma CO2. Trenutno so vremenske razmere takšne, da ni mogoče potrgati… ...prikaži več ohlajenega grozdja.
ha ha ha,kdo govori o grozdju
Naslov in vsebina članka.