Šport /sport/nogomet
4865 ogledov

Uefa brutalno udarila po Hrvatih zaradi incidenta v Stožicah

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:40 11.september 2024.

    Glede na to kakšno sranje so naredili navijači Reke, vključno s dolgo prekinitvijo in praznjenjem njihovega dela tribune, so prej dobili milo kazen, ne pa brutalno! Če primerjamo težo izgredov, povzročeno škodo na stadionu in okolici, ki jo je naredila ...prikaži več reška Armada, z izgredi in škodo, ki so jo povzročili Dragonsi in to potem vržemo na tehtnico izrečene kazni enim in drugim s strani Uefe, potem je kazen Olimpije nesorazmerna z Reško! Pa, da ne bo pomete, ni Olimpija dobila previsoko!

    • Pepe007 08:27 12.september 2024.

      Članek se da razumeti tudi tako, da je Olimpija dobila kazen kot slab organizator, ker ni poskrbela za varnost. Med drugim so navijači lahko prinesli pirotehniko na stadion.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 09:50 12.september 2024.

      To drži, ampak pišem o sorazmernosti kaznovanja s strani Uefa, glede na težo dogodkov, ki so pripeljali do povzročene škode, dolge prekinitve tekme, posredovanja policije... Višina denarne kazni Olimpiji sploh ni sporna! Sporna pa je kazen, ki jo Uefa dodeli ...prikaži več Rijeki, še posebno, če to povežemo z naslovom prispevka. Brutalna kazen Hrvatom, kot piše avtor, bi bila, če bi ti dobili vsaj 50% višjo denarno kazen in prepoved Armadi za obisk na 10ih naslednjih gostujočih tekmah Rijeke pod okriljem Uefe!

    • Pepe007 10:03 12.september 2024.

      Na lastne navijače klub vseeno težje vpliva kot na ustrezno varovanje na tekmi, ki jo organizira. "Organizirani" navijači lahko kupijo karte kot "navadni" navijači.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 11:03 12.september 2024.

      Na vsakem gostovanju ima gostujoči klub pravico do določenega števila kart za svoje navijače... Izrečena kazen pomeni, da Rijeka naslednje tri gostujoče tekme v tekmovanjih pod okriljem Uefa takšnih kart ne bo dobila. Ali lahko navijači vseeno pridejo do kart ...prikaži več pa je drug problem, ki pa se ga tudi precej enostavno lahko reši... Smo tudi pri nas že imeli rizične tekme za katere si lahko karto kupil le z osebnim dokumentom, pri vstopu na stadion pa se je preverjalo istovetnost...

    • Pepe007 11:18 12.september 2024.

      Omejevanje prodaje blaga ali storitev na osnovi državljanstva državljanom EU ne pije vode, pa karkoli si UEFA ali klub zmisli. Če pride Hrvat (ali 1000 Hrvatov) na blagajno s svojim veljavnim dokumentom, mu karto moraš prodati. Dokler se noben ne ...prikaži več zapiči v to, bo sicer šlo. Pred sodiščem EU bi to padlo. Za varnost je treba znati poskrbeti drugače. Če se publike ne zna nadzorovati, potem je rešitev igra pred praznimi tribunami.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 11:33 12.september 2024.

      Torej ti misliš, da lahko Zakon o preprečevanju omejevanja konkurence (ZPOmK), ki je v prvi vrsti namenjen trgovinski in storitveni dejavnosti, organizatorjem športnih prireditev prepreči ukrepe in zakonsko določene dolžnosti zagotavljanja varnosti na športnih prireditvah!? Ne se hecat!

  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 21:14 11.september 2024.

    Ponovni dokaz, da je nogomet šport za primitivce. Tako za igralce, kot tudi za "navijače"!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.