Šport > Nogomet
4850 ogledov

Uefa brutalno udarila po Hrvatih zaradi incidenta v Stožicah

NK Olimpija - HNK Rijeka Anže Petkovšek
Rijekin debakel v Ljubljani se je zaključil z eno najvišjih kazni v zgodovini kluba.

Hrvaški nogometni klub Rijeka je letos v zadnjem krogu kvalifikacij konferenčne lige doživel eno največjih sramot v svoji zgodovini, tako na igrišču, kot na tirbunah stadiona Stožice.

Domači nogometaši Olimpije so namreč goste iz Hrvaške ponižali z rezultatom 5 : 0 ter jim prizadejali najhujši poraz v evropskih tekmovanjih, na tribuni pa so primitivni Rijekini huligani s svojim obnašanjem povzročili prekinitev tekme, ko so med drugim z baklami ciljali tudi domače navijače.

NK Olimpija - HNK Rijeka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Vedelo se je, da bo klub iz Kvarnerja zaradi obnašanja navijačev prejel hudo kazen s strani Uefe, zdaj pa so pri Rijeki tudi izvedeli končno odločitev s strani krovne evropske nogometne zveze.

Riječani bodo zaradi metanja bakel in drugih predmetov, nereda ter uničevanja tuje lastnine morali plačati kazen 100.000 evrov, njihovi navijači pa so dobili kazen prepovedi udeležbe na naslednjih treh gostovanjih v okviru evropskih tekmovanj.

Prav tako je bilo HNK Rijeka naročeno, da mora kontaktirati vodstvo Olimpije ter priti do dogovora, kako ji bo povrnila škodo, ki so jo povzročili njeni navijači, ko naj bi bilo uničenih približno 300 sedežev na stadionu Stožice. Po poročanju hrvaških medijev bo morala Rijeka za povzročeno škodo Olimpiji odšteti okoli dodatnih 50.000 evrov.

NK Olimpija - HNK Rijeka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kaznovana je bila tudi Olimpija, ki bo zaradi pirotehnike, metanja stvari na igrišče, neredov ter slabega pregleda navijačev morala plačati kazen 85.000 evrov, pogojno pa bo zaradi rasističnih sporočil morala na eni tekmi domači evropski tekmi zapreti del stadiona.

Ker je kazen pogojna, Olimpiji ne bo potrebno zapreti dela stadiona, če se incident v naslednjih dveh letih ne ponovi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Antikrist9
    Antikrist9 21:14 11.september 2024.

    Ponovni dokaz, da je nogomet šport za primitivce. Tako za igralce, kot tudi za "navijače"!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:40 11.september 2024.

    Glede na to kakšno sranje so naredili navijači Reke, vključno s dolgo prekinitvijo in praznjenjem njihovega dela tribune, so prej dobili milo kazen, ne pa brutalno! Če primerjamo težo izgredov, povzročeno škodo na stadionu in okolici, ki jo je naredila ...prikaži več reška Armada, z izgredi in škodo, ki so jo povzročili Dragonsi in to potem vržemo na tehtnico izrečene kazni enim in drugim s strani Uefe, potem je kazen Olimpije nesorazmerna z Reško! Pa, da ne bo pomete, ni Olimpija dobila previsoko!

Sorodne novice