Šport > Nogomet
943 ogledov

Španski nogometni as, junak olimpijskih iger, aretiran zaradi spolnega napada

Rafa Mir Profimedia
Nogometaš Valencie je bil priprt zaradi spolnega napada.

Španska policija je zaradi spolnega napada priprla napadalca nogometnega kluba Valencia Rafo Mira. Na policiji so sicer potrdili, da so priprli nogometaša LaLige, niso pa sporočili imena. Oglasil pa se je klub, razkril ime nogometaša ter zapisal, da bodo s pravosodjem sodelovali pri preiskavi.

Vse več pa je v španskih medijih podrobnosti o primeru. Eden od virov trdi, da gre za dejanje, ki se je zgodilo 1. septembra letos na privatni zabavi v nogometaševi hiši. Radio Cadena SER pa je poročal, da je policija priprla tudi drugega domnevnega storilca.

Rafa Mir je sicer nogometaš Valencie, kamor ga je posodila Sevilla. 27-letni napadalec je sicer kariero začel ravno pri Valencii, pred svojim prihodom v Sevillo (s katero je leta 2023 osvojil evropsko ligo) pa je nastopal še za Wolverhampton Wanderers, Las Palmas, Nottingham Forest in Huesco, s katero je leta 2020 osvojil drugo špansko ligo.

Bil je pravi zvezdnik mlajših selekcij Španije, s katero je leta 2019 postal evropski prvak do 21 let. Z olimpijsko reprezentanco pa je leta 2020 osvojil srebrno medaljo, potem ko je bil s hat-trickom junak četrtfinalne tekme. Za člansko izbrano vrsto pa še ni vpisal nastopa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice