Šport > Nogomet
224 ogledov

Derbi dneva v veliki meri odločil rdeči karton, ki je verjetno jasen le sodniku

Chris Kavanagh Profimedia
Brighton z igralcem več odvzel točki Arsenalu.

Arsenal in Brighton sta imela po dveh krogih angleške nogometne lige stoodstoten izkupiček, v tretjem pa sta se v medsebojnem obračunu v Londonu razšla z neodločenim izidom 1:1. Domači so v 38. minuti povedli prek Kaija Havertza, gosti pa so v drugem polčasu izkoristili igralca več na igrišču, v 58. minuti je izenačil Joao Pedro.

Domači so imeli obilo pripomb na odločitev sodnika, ki je v 49. minuti izključil angleškega reprezentanta Declana Ricea. Ta naj bi po sodniškem žvižgu zaradi njegovega prekrška narahlo odbil žogo, za kar je prejel drugi rumeni karton. Igralci, trener Mikel Arteta in navijači so bili prepričani, da tega ni storil namerno, zato so protestirali, a brez uspeha. Rice je moral prvič v elitni ligi igro zapustiti predčasno.

Vsekakor bi se za takšno kazen in drugi rumeni karton odločili le redki sodniki, Chris Kavanagh, ki se že v preteklih sezonah ni priljubil navijačem topničarjev, pa ni okleval.

Chris Kavanagh | Avtor: Profimedia Profimedia

Arsenal je bil v prvem delu sicer boljši tekmec in bi lahko vodil z večjo razliko. Razpoložen je bil predvsem Bukayo Saka, ki pa ni znal premagati vratarja Barta Verbruggna. Lepo priložnost je zapravil tudi Ben White, žoga je po njegovem strelu na poti v okvir vrat v roko zadela gostujočega branilca, a se takrat sodniška piščalka ni oglasila, na drugi strani se je po strelu Yankube Minteha izkazal tudi domači vratar David Raya.

Po izključitvi Ricea pa je pobudo prevzel Brighton, ki je po izenačenju imel še nekaj priložnosti, toda izid se ni spremenil. Takoj po prejetem golu je imel priložnost za vnovično vodstvo tudi Arsenal, toda Saka ni uspel premagati Verbruggna. Izjemno priložnost je zamudil tudi Havertz.

Chris Kavanagh je zelenico zapustil ob žvižgih gledalcev, ki so tudi med tekmo nekajkrat sporočili delilcu pravice, da ni primeren za sojenje v Premier League.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice