Šport > Nogomet
366 ogledov

Oblak dobil konkurenco, Arsenal pripeljal evropskega prvaka

Mikel Merino Profimedia
Atletico pripeljal novega vratarja.

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak je pri madridskem Atleticu dobil novega soigralca. Številka dve na vratarskem mestu bo po odhodu Horatiuja Moldovana 30-letni Argentinec Juan Musso, so potrdili v klubu.

Madridčani so si Mussa za eno leto izposodili od Atalante iz Bergama. Ta je leta 2021 za Argentinca plačala 20,5 milijona evrov, Španci pa bodo za enoletno izposojo plačali 1,5 milijona.

Atletico je poleti sicer dodobra okrepil ekipo, prišli so Clement Lenglet, Robin Le Normand, Alexander Soerloth, Conor Gallagher in Julian Alvarez, v zadnjih dneh pa so klub med drugim zapustili Arthur Vermeeren, Santiago Mourino, Samu Omorodion in Joao Felix.

Streelc gola proti Nemčiji odslej v Londonu

Angleški nogometni prvoligaš Arsenal, ki je eden od favoritov za naslov v elitni angleški ligi, je dobil želeno okrepitev na sredini igrišča. Štiriletno pogodbo s topničarji je podpisal španski reprezentant Mikel Merino, so potrdili v londonskem klubu.

Osemindvajsetletni Merino, ki je s Španijo letos v Nemčiji osvojil naslov evropskega prvaka, je nazadnje šest let igral za Real Sociedad, ki je zanj dobil približno 32,5 milijona evrov odškodnine. V dresu slednjega je Merino odigral 242 tekem ter prispeval 27 golov in 30 podaj.

"Mikel je bil to poletje naša glavna tarča. Videli smo ga kot igralca, ki se bo odlično vključil v našo ekipo in jo izboljšal," je dejal športni direktor Edu.

Trener Arsenala Mikel Arteta pa je dodal: "Mikel je izkušen in raznovrsten igralec, že dolgo igra na najvišji ravni. Je tudi zmagovalec, kar je pokazal tudi na letošnjem EP." Merino je v podaljšku zabil odločilni gol proti Nemčiji.

Skoraj 190 centimetrov visoki vezist že ima izkušnje iz Anglije, po igranju za Osasuno in Borussio Dortmund je eno sezono igral za Newcastle United.

Arsenal poleti ni bil posebej dejaven na nogometnem trgu, dokončno je odkupil vratarja Davida Rayo za 31,9 milijona evrov, obrambo pa okrepil z Italijanom Riccardom Calafiorijem, za katerega je Bologni plačal 45 milijonov evrov.

Še dve selitvi na Otok

Chelsea je v svoje vrste za 17 milijonov evrov pripeljal 19-letnega belgijskega vratarja Mika Pendersa, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ekipi se bo sicer pridružil šele v naslednji sezoni, s klubom pa je podpisal pogodbo do leta 2032.

Paris Saint-Germain in angleški Manchester United pa sta se dogovorila o prestopu veznega igralca Manuela Ugarteja na Otok. Triindvajsetletni Urugvajec se v Manchester seli za 50 milijonov evrov, odprti pa ostajajo dodatni bonusi. Po poročanju medijev gre za zadnji večji nakup Uniteda v tem prestopnem oknu, h kateremu so poleti že prestopili tudi Joshua Zirkzee, Leny Yoro, Noussair Mazraoui in Matthijs de Ligt.

Ugarte je nogometno pot začel v Urugvaju pri CA Fenixu, po selitvi v Evropo pa dve sezoni igral za Sporting iz Lisbone, lani pa se je preselil v Pariz.

V lanski sezoni je Urugvajec za PSG nastopil na 25 prvenstvenih tekmah, osemkrat pa v ligi prvakov. Poleti pa je Ugarte blestel na Copi Americi, kjer je Urugvaj zasedel tretje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice