Šport > Nogomet
92 ogledov

Policija bo ukrepala po neljubih dogodkih v Ljudskem vrtu

olimpija maribor večni derbi stožice viole navijači Saša Despot
Policija bo zoper organizatorja mariborskega derbija uvedla hitri postopek.

Nogometaši Maribora in Olimpije so se v velikem derbiju 6. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Na začetku 15. minute je bila tekma za skoraj pol ure prekinjena, ko so na igrišče prileteli predmeti. Policija bo zoper organizatorja uvedla hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

"Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev med tekmo in s tem kršitev določil zakona o javnih zbiranjih bo zoper organizatorja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Med tekmo je bilo poškodovanih tudi 12 sedežev na severni tribuni ter kotliček za vodo v sanitarijah pod isto tribuno, o čemer bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo," so po tekmi sporočili iz mariborske policije.

Na začetku 15. minute so Ljubljančani po pregledu posnetka dobili enajstmetrovko po prekršku Lana Vidmarja nad Charlesom Thalissonom. A Raul Florucz jo je izvedel šele po skoraj pol ure, saj je sodnik David Šmajc ekipi poslal v slačilnico. S tribune, kjer je bila navijaška skupina Viole, so na igrišče namreč prileteli različni predmeti, eden je tudi zadel Olimpijinega nogometaša pred izvedbo enajstmetrovke.

Mariborski policisti so varovali tekmo v Ljudskem vrtu ob pomoči policistov iz nekaterih drugih policijskih uprav. Dvoboj si je ogledalo 9650 gledalcev, od tega okoli 500 pripadnikov navijaške skupine Viole in okoli 130 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons, ki jih je spremljalo še približno 130 drugih podpornikov ljubljanskega kluba, so še navedli v sporočilu mariborske policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice