Šport > Nogomet
94 ogledov

V dvoboju 'slovenskih' klubov poraz Elšnika in Drkušića, Dinamo uspešen

Marko Pjaca Profimedia
Elšnikova in Drkušićeva Crvena zvezda izgubila na Norveškem.

Nogometaši Crvene zvezde so na prvi tekmi četrtega kvalifikacijskega kroga lige prvakov na Norveškem izgubili proti ekipi Bodö/Glimt z 1:2. Slovenski reprezentant Timi Max Elšnik je igral celo tekmo za srbske prvake, Vanja Drkušić, ki je pred kratkim prestopil iz ruskega Zenita, pa je tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce.

Beograjčani so na Norveškem prikazali dokaj bledo predstavo, večji del tekme so bili v podrejenem položaju. V prvem polčasu so imeli obilo sreče proti bojevitim gostiteljem, ki so zapravili nekaj izjemno lepih priložnosti, v drugem pa niso bili kos njihovim stalnim napadom.

Najprej je mrežo srbske zasedbe zatresel Odin Luras Bjortuft v 52. minuti, deset minut kasneje pa še Isak Maatta. V zadnjem delu tekme so se gostje le prebudili in si po golu Ognjena Mimovića v 75. minuti priigrali aktiven izid pred povratno tekmo čez teden dni na beograjski Marakani. Nina Žuglja ni bilo v postavi ekipe Bodö/Glimt.

Zagrebški Dinamo je doma premagal azerbajdžanski Qarabag s 3:0. Prvi gol je dosegel Marko Pjaca v 29. minuti, v drugem polčasu pa je med 75. in 80. minuto dvakrat zadel še Sandro Kulenović.

Sandro Kulenović | Avtor: Profimedia Profimedia

Francoski Lille je ugnal češko Slavio iz Prage z 2:0. Na stadionu Hainaut v Valenciennesu sta za gostitelje zadela Jonathan David (52.) in Edon Zhegrova (77.).

V sredo bodo na sporedu še štiri tekme. Slovan iz Bratislave, kjer igra Slovenec Kenan Bajrić, se bo na Danskem pomeril z Midtjyllandom. Švicarski Young Boys bo v Bernu gostil turški Galatasaray, švedski Malmö Sparto iz Prage, Dinamo iz Kijeva pa v Lublinu Salzburg.

Povratne tekme bodo 27. in 28. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice