Šport > Nogomet
125 ogledov

Muro okrepil bivši hrvaški reprezentant, Celje nekdanji član Villarreala

Nikita Josifov Profimedia
Celje je pripeljalo krilnega napadalca, nekdanjega nogometaša Villarreala.

Slovenski nogometni prvak Celje je v dveh dneh po Špancu Juanju Nietu pripeljal še drugo okrepitev. Kot so sporočili iz Celja, je pogodbo do 30. junija 2025 podpisal krilni napadalec Nikita Josifov.

Triindvajsetletni Josifov je bil nazadnje član Castellona, sicer pa se je po kaljenju v akademiji moskovskega Spartaka oktobra 2018 preselil v mestnega tekmeca Lokomotivo. Sledil je prestop v Villarreal, pri katerem je večino nastopov zbral za drugo ekipo v tretji španski ligi.

Lansko sezono je po slovesu od Villarreala začel kot član Mirandesa, po menjavi okolja v zimskem prestopnem roku pa jo končal kot član Castellona.

Celje pa je že včeraj predstavilo še eno novo okrepitev. Kot so sporočili iz kluba, bo v prihodnje celjski dres nosil španski bočni branilec Juanjo Nieto.

Za Nieta, ki je v prejšnji sezoni v drugi španski ligi za Huesco zbral 34 nastopov, je to prva izkušnja izven meja domovine, v Španiji pa je v drugi in tretji ligi nastopil na 273 obračunih. Kot so pojasnili pri Celju, jih je največ zbral za Hercules in Real Oviedo.

Devetindvajsetletnik je svojo nogometno pot začel pri domačem Castellonu, nato pa bil član Reala Valladolida, Mallorce, Herculesa, Real Ovieda in Almerie ter nazadnje Huesce.

 

Muro okrepil hrvaški branilec

Dejavni pa so bili tudi v Murski Soboti. Po Marku Strajnarju, Galu Kurežu, Vasiliosu Zogosu, Dariu Vizingerju, Srdjanu Spiridonoviću in Colinu Striplingu je slovenski nogometni prvoligaš Mura v poletnem prestopnem roku pripeljal še sedmo okrepitev. To je postal 31-letni hrvaški branilec Mato Miloš, so sporočili iz kluba.

Miloš bo okrepil konkurenco na desnem bočnem položaju. V mlajših selekcijah je bil član Rijeke, zaigral pa je tudi za člansko ekipo. Na Hrvaškem je branil tudi barve Osijeka, Istre in Cibalie. Pot ga je vodila tudi v Italijo, kjer je bil član Spezie in Perugie, na Portugalskem pa je branil barve Benfice in Desportiva Avesa.

Nazadnje je igral na Poljskem, kjer je bil član Widzewa Lodža, v karieri pa je leta 2017 vpisal tudi en nastop za izbrano vrsto Hrvaške. Pogodbo z Muro je podpisal do 30. junija 2026.

"Veseli me, da smo z Matom dobili profil nogometaša, ki smo ga iskali že nekaj časa in ga naša ekipa po slovesu Žige Kousa potrebuje. Gre za kakovostnega in izkušenega nogometaša, ki ima za seboj že zavidljivo kariero. Verjamem, da bo s svojim znanjem in izkušnjami predstavljal dodano vrednost naši ekipi," je povedal generalni direktor Mure Agron Šalja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice