Šport > Nogomet
1765 ogledov

Slovo velikana, ki je v nogometu pustil neizbrisen pečat

Issa Hayatou Profimedia
Umrl je nekdanji predsednik Fife Issa Hayatou.

Nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in član Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Issa Hayatou je umrl na predvečer svojega 78. rojstnega dne, je preko Instagrama sporočil zdajšnji predsednik Fife, Gianni Infantino.

"Kot strasten ljubitelj športa in član Moka je svoje življenje posvetil športni administraciji in Fifi. Moje sožalje gre njegovi družini, prijateljem, nekdanjim kolegom in vsem, ki so ga poznali. Počivaj v miru," je v poklon svojemu predhodniku na čelu krovne nogometne organizacije na Instagramu zapisal Infantino.

Hayatou je bil leta 2015 po suspenzu Švicarja Seppa Blatterja začasni predsednik Fife, dokler ni bil Infantino izvoljen na položaj konec februarja 2016. Hayatou, ki je bil v mladosti dejaven kot atlet, košarkar in nogometaš, je med letoma 1988 in 2017 vodil tudi Afriško nogometno zvezo (Caf) in bil član Moka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice