Šport > Nogomet
252 ogledov

Slovenski klubi dobili tekmece v naslednjem krogu evropskih tekmovanj

žreb Liga prvakov
Celjani najprej s Slovaki, znani pa že tekmeci za nadaljevanje evropske poti.

Nogometaše Celja ta teden čaka prvi del naloge v 2. krogu kvalifikacij lige prvakov. Prvi korak je bil zanesljiv, estonska Flora ni bila dorasel tekmec, zdaj slovenske prvake čaka težje delo, saj bo naslednji izziv Slovan iz Bratislave. Po današnjem žrebu pa v Celju že vedo tudi za morebitne naslednje tekmece.

Slovenski prvaki so prejšnji teden na domačem terenu potrdili, kar so si priigrali že v Estoniji. Po 5:0 na prvi tekmi so si proti tekmecu iz Tallinna lahko privoščili tudi nekoliko bolj rezervirano predstavo, a so dosegli še drugo zmago z 2:1.

V drugem krogu kvalifikacij pa jih čaka precej težje delo. Slovan iz Bratislave je tekmec, pri katerem igra tudi Slovenec Kenan Bajrić, je pa tudi stari znanec slovenskega klubskega nogometa. V prejšnji sezoni se je namreč slovaška ekipa v skupinskem delu konferenčne lige merila z ljubljansko Olimpijo. V Ljubljani je zmagala z 1:0, a so zeleno-beli nato na gostovanju vrnili z enako mero in za eno od dveh zmag v skupini slavili v Bratislavi z 2:1.

V tej sezoni je Slovan na poti do obračuna s Celjani premagal makedonsko Strugo v skupnem seštevku s 6:3, potem ko je dobil obe tekmi. Celjani so gostitelji prve tekme, ki bo na sporedu v sredo, 24. julija. Povratna tekma bo v Bratislavi 31. julija.

NK Celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Danes pa so na sedežu krovne zveze Uefe izžrebali še pare kvalifikacij 3. kroga lige prvakov in evropske lige. Celjani so tako izvedeli, s kom bodo igrali v obeh primerih: če bodo v dvoboju s Slovanom uspešni ali pa če se bodo morali preseliti v drugi kakovostni razred evropskega nogometa.

Zmagovalec celjsko-bratislavskega dvoboja se bo v naslednjem koraku kvalifikacij lige prvakov meril z zmagovalcem dvoboja med ciprskim Apoelom in moldavskim Petrocubom.

Ob porazu s Slovanom pa se bodo Celjani preselili v kvalifikacije evropske lige. V tem tekmovanju je žreb določil, da se bodo slovenski prvaki ob morebitni vključitvi v drugo najmočnejše tekmovanje pomerili s slabšim iz kvalifikacijskega para lige prvakov Shamrock Rovers/Sparta Praga.

Znani tudi tekmeci naših klubov v kvalifikacijah konferenčne lige

Slovenski predstavniki Maribor, Olimpija in Bravo pa so po današnjem žrebu 3. kroga kvalifikacij nogometne konferenčne lige dobili potencialne tekmece v naslednjem krogu tega evropskega tekmovanja. Mariborčani lahko naletijo na Ajax, Olimpija na Šerif Tiraspol, Bravo pa na Panathinaikos.

V žrebu na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu so v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju najprej izžrebali tekmece v osmih parih po poti prvakov, potem pa še 52 ekip v glavni poti, pri čemer je bilo 43 parov iz kvalifikacij 2. kroga tega tekmovanja, devet pa iz 2. kroga evropske lige.

Konferenčna liga žreb | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Maribor bo, če bo v 2. krogu premagal romunsko Universitateo Craiovo, za nasprotnika dobil bodisi nizozemski Ajax ali pa srbsko Vojvodino.

Ljubljanska Olimpija bo - ob zmagi nad ukrajinsko Polisjo iz Žitomirja - čakala na nasprotnika iz moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg.

Bravo pa bo, če bo uspešen v obračunu z Zrinjskim iz Mostarja, v naslednjem krogu igral bodisi z grškim Panathinaikosom ali bolgarskim Plovdivom. Bolgari so v prejšnjem krogu kvalifikacij evropske lige izločili Maribor.

Tekme tega kroga bodo na sporedu 8. in 15. avgusta. Od slovenskih ekip bo le Bravo gostil povratno tekmo, Olimpija in Maribor bosta gostitelja na prvih tekmah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice