Šport > Nogomet
144 ogledov

Ljubljančani z golom v 115. minuti do napredovanja

Matej Poplatnik NK Bravo
Bravo po podaljšku v 2. kvalifikacijski krog konferenčne lige.

Nogometaši Brava so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij konferenčne lige v Walesu po podaljšku premagali ekipo Connah's Quay Nomads z 2:0 (0:0, 1:0). Ljubljančani so prvo tekmo doma izgubili z 0:1.

Ljubljančani so se tako v svoji krstni evropski sezoni prebili v 2. krog kvalifikacij konferenčne lige, kjer se bodo merili z Zrinjskim. Ta bo večji zalogaj, kot je bila zasedba s skrajnega severa Walesa (približno 30 km južno od Liverpoola) iz mesta z nekaj več kot 15.000 prebivalci. Potem ko je valižanski podprvak slavil v Ljubljani, so se Šiškarji tokrat v 88. minuti izvlekli v podaljšek, Matej Poplatnik pa je v njem poskrbel za napredovanje.

Potem ko tekma v uvodnih 15 minutah ni prinesla posebnega razburjenja, pa bi morali v 17. minuti Šiškarji dobiti enajstmetrovko po prekršku nad Markom Španringom v kazenskem prostoru, a se sodniki niso odločili za strel z bele pike.

Sicer pa posebej nevarnih akcij ni bilo ne na eni ne na drugi strani, v 35. minuti pa je Martin Pečar le prišel do strela, vendar je bil ta preslab za spremembo izida.

V 41. minuti je z glavo poskusil še Poplatnik, vendar je tudi on poslal žogo v naročje domačega vratarja Georga Ratcliffa, Bravov napadalec pa je v sodniškem dodatku prvega dela z novim strelom z glavo zadel še prečko.

Matej Poplatnik | Avtor: NK Bravo NK Bravo

Po ne posebej razburljivem uvodu v drugi polčas so domačini v 64. minuti neuspešno zahtevali enajstmetrovko, malce zatem pa je kar vratar Matija Orbanić vlekel žogo proti kazenskemu prostoru tekmeca in na koncu zgrešil cilj.

Bravu nikakor ni uspelo prebiti zadnje linije valižanske ekipe, Jakoslav Stanković je sicer poskrbel za nekaj dela domačega vratarja pred odhodom iz igre, a je ostalo pri 0:0.

Ko je kazalo, da se bo domačim uspelo ubraniti, pa je v 88. minuti Matic Ivanšek podal z desne strani, pred golom pa se je znašel Nemanja Jakšić in zadel za 1:0.

Napredovanje je imel "na nogi" mladi Tais Šabotić, a mu dveh strelov v sodniškem dodatku ni uspelo spremeniti v zadetek.

Sledil je podaljšek, v tem je imel v 112. minuti Poplatnik po protinapadu novo lepo priložnost, vendar mu ni uspelo premagati domačega čuvaja mreže, zato pa ga je v 115. minuti, ko je iz bližine zadel z glavo po podaji s prostega strela z desne strani.

 

Komentarjev 1
Sorodne novice