Šport > Nogomet
145 ogledov

Maribor hitro izničil zaostanek, ob koncu pa zapravljal priložnosti

Jan Repas twitter NK Maribor
Bolgari potisnili Mariborčane v konferenčno ligo.

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 1. kroga evropske lige v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 2:2 (1:0) z Botevom Plovdivom. Ta bo po tem, ko je prvo tekmo dobil z 2:1, nadaljeval v 2. krogu evropske lige. Maribor bo evropsko pot nadaljeval v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige, kjer se bo meril z romunsko Universitateo Craiovo.

Čeprav je Mariborčane v Ljudskem vrtu podpiralo lepo število gledalcev, pa se je bolgarski tekmec pokazal za malce previsoko oviro. Izbranci trenerja Anteja Šimundže so sicer začeli po željah in hitro povedli, toda v prvi polovici drugega polčasa je bolgarska zasedba prišla do preobrata, ki ga vijoličnim, ti niso mogli računati na Hilala Soudanija, kljub nekaj priložnostim ni uspelo izničiti.

Tekma se je začela kar živahno z obeh strani, nekoliko odločnejši so bili domači, ki so imeli lepo priložnost v šesti minuti, ko je Sven Šoštarič Karič z glavo po podaji s prostega strela žogo poslal čez gol.

V 12. minuti je Josip Iličić prvič opozoril nase, a zadel le zunanji del mreže, minuto pozneje pa so slovenski podprvaki le povedli. Iličić je žogo oddal Janu Repasu, ta pa je s približno 20 metrov sprožil nizek strel in matiral Matveija Igonena.

Pozneje, predvsem v drugi polovici polčasa, so tudi Bolgari na trenutke odločneje krenili proti vratom Ažbeta Juga, ta je moral posredovati v 37. minuti po strelu Samuela Akereja. Na drugi strani je Maks Barišić v 41. minuti žogo z glavo poslal točno v vratarja Boteva.

Josip Iličić | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

V uvodu drugega polčasa si je domača ekipa privoščila napako s poigravanjem v obrambi, kar je kaznoval Christian Nwachukwu za izenačenje na 1:1.

Malce zatem bi lahko Mariboru prednost spet priigral Redwan Bourles, a je zapravil priložnost, v 60. minuti pa so Bolgari povedli, po podaji Nwachukwuja z leve strani je žogo z močnim strelom v mrežo poslal Anthony Ujah.

Botev, pri katerem Alen Korošec, prišel je iz Rogaške, ni dobil priložnosti za igro, je bil v teh trenutkih boljši tekmec, toda v 76. minuti je imel 17-letni Niko Grlić novo lepo priložnost za Maribor, a je za malenkost zgrešil cilj, tako kot tudi Martin Milec s prostega strela v 78. minuti.

V 80. minuti pa je Etienne Beugre obudil upe domače zasedbe, potem ko je zadel z glavo za 2:2. Beugre je bil nevaren tudi v 89. minuti, Maribor pa je vztrajno iskal tretji zadetek, ki bi pomenil podaljšek. Tega pa ni uspelo doseči niti Janu Repasu v sodniškem dodatku, ko je imel še zadnjo lepo priložnost tekme. Po njegovem strelu je okroglo usnje za las švignilo mimo vrat.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:01 18.julij 2024.

    Tuta Bugarin začinjen s črnim poprom je dal Vijolicam po p... No glede na to, da pa "polovica" ekipe Maribora ni vedela kaj naj dela na igrišču, povsem upravičeno!

Sorodne novice