Šport > Nogomet
173 ogledov

Danes v Evropi na delu še dve slovenski ekipi, jima bo uspel preobrat?

NK Maribor Twitter/NK Maribor
Maribor in Bravo lovita zaostanek v boju za 2. kvalifikacijski krog tekmovanj.

Nogometaši Maribora in Brava bodo danes igrali povratni tekmi v uvodnem krogu kvalifikacij evropske oziroma konferenčne lige. Oba slovenska predstavnika bosta na povratnih obračunih lovila zaostanek s prvih tekem. Maribor je namreč v gosteh pri Botevu Plovdivu izgubil z 1:2, Bravo pa doma proti Connah's Quay Nomads z 0:1.

Mariborčani so za uvod v evropsko udejstvovanje dobili kar zahtevnega bolgarskega tekmeca in bodo v Ljudskem vrtu ob 20.15 lovili zaostanek enega zadetka. Na prvi tekmi je za vijolične zadel Pijus Širvys.

"Vedeli smo, da je bil žreb zahteven za uvodno fazo tekmovanja, kar se je tudi potrdilo. Gre za dobro ekipo, ki ima kakovost, a so premagljivi in se že usmerjamo k tekmi s to miselnostjo," je dejal Žiga Repas ter za mariborsko spletno stran dodal, da meni, da so si zaslužili več na prvi tekmi.

"Rezultat ne odraža prikazanega na igrišču na ustrezen način, toda to je Evropa. Hitro si kaznovan za napako, za kakšne manj natančno izpeljane akcije. Smo pa imeli tudi precej pozitivnih zadev. Izhodišče ni imenitno, ni pa slabo. Omogoča nam boj za napredovanje, se pa zavedamo, da moramo biti v povratnem obračunu še bolj pozorni in zagnani," je poudaril.

Če bo Mariboru uspelo preskočiti bolgarsko oviro, ga v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina. V primeru izpada pa bodo vijolični evropsko pot nadaljevali v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige.

Bravo v svoji prvi evropski sezoni uvodoma ni unovčil prednosti domačega terena, zato ga v Walesu čaka nekoliko težje delo. V enakovrednem obračunu v Ljubljani so Šiškarji prejeli zadetek v 83. minuti. "Glede na prikazano in priložnosti smo si zaslužili več, zadetek pa smo dobili prepoceni. Imamo še eno priložnost in na tekmo smo pripravljeni. Prepričani smo, da bomo odigrali dobro," je za Bravovo spletno stran povedal trener Aleš Arnol.

Šiškarje, ki bodo tekmo v Walesu začeli ob 19.30 po slovenskem času, v primeru uspeha v 2. krogu čaka Zrinjski.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice