Šport > Nogomet
93 ogledov

Se nogomet končno vrača domov, ali Španci do novega rekorda?

Euro 2024 Profimedia
Ali Angleži prvič, ali Španci rekordnih četrtič? V vsakem primeru se v Berlinu piše nogometna zgodovina.

Španija in Anglija se bosta za naslov nogometnega prvaka Evrope pomerili drevi ob 21. uri v Berlinu. Finalna tekma bo dala odgovor, ali bodo trije levi prvič le osvojili evropski prestol ali pa bo rdeči furiji po šestih zmagah doslej na tem EP uspelo s četrtim naslovom postaviti rekord.

Anglija je drugič zaporedoma v finalu EP in upa, da bo končala 58-letni post od zadnjega in edinega velikega naslova na domačem mundialu. Pred EP favorizirana angleška vrsta, polna zvezdnikov, sicer večji del turnirja ni bila prepričljiva. Igrala je tudi tekmo brez golov s Slovenijo v zadnjem krogu skupinskega dela.

Dani Olmo Euro 2024 Šport To je pet dvobojev, ki lahko odločijo finale

Prav zaradi svojih predstav v Nemčiji in zgodovine je na stavnicah favorizirana vrsta trenerja Luisa de la Fuenteja. Še četrtič lahko prinese evropski naslov v Španijo in izboljša rekord, ki si ga sedaj deli s tremi naslovi z Nemčijo. Prav domačo vrsto je sicer premagala že v četrtfinalu.

Tekmo bodo sodili Francozi na čelu s Francoisom Letexierom, prenos pa si lahko ogledate taku na drugem programu RTVS, kot tudi na prvem programu Sportkluba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice