Šport > Nogomet
2899 ogledov

Kekova napoved finala: "Nisem prepričan, da bo tako, kot nekateri mislijo"

EURO2024 Matjaž Kek Saša Despot
Kek v pogovoru za Index previdno o napovedih izida finala EP.

Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek se je v intervjuju za hrvaški portal Index.hr dotaknil številnih tem o evropskem prvenstvu, med drugim je spregovoril tudi o nedeljskem finalu v Berlinu. Španijo je označil za osvežujočo ekipo prvenstva, za Anglijo pa je ocenil, da je njena forma v vzponu.

"Ne bi se spuščal v napovedovanje, kdo bo zmagal. Mislil sem, da bo Portugalska prišla daleč, a se to ni zgodilo. Rekel bom le, da sploh nisem prepričan, da bo Španija zmagala tako zlahka, kot zdaj nekateri mislijo," je glede napovedih za finale dejal slovenski strateg.

EURO2024 Matjaž Kek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot je ocenil, sta bili tako Španija kot Anglija v krogu favoritov pred prvenstvom. "Če pa bi bili v finalu Nizozemska ali Francija, ne bi bil nihče preveč presenečen," je še ocenil.

Za Španijo je dejal, da z mladeničema Laminom Yamalom in Nicom Williamsom v napadu deluje sveže. Po njegovih besedah ne gre za naključje, saj gre za dolgoročni načrt španske reprezentance, ki se začne pri reprezentanci do 15 let in nadaljuje v vseh ostalih selekcijah.

O kakovosti angleške reprezentance je dejal, da nima veliko smisla veliko razpravljati. "Mene je bolela glava, ko sem se pripravljal na tekmo z njimi," je o srečanju Slovenije in Anglije v zadnjem krogu skupinskega dela dejal slovenski selektor. Tekma se je končala z 0:0, Slovenija pa si je s tem zagotovila zgodovinsko napredovanje v osmino finala.

EURO2024 Matjaž Kek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po njegovih ocenah so imeli Angleži največ težav z utrujenostjo igralcev. "Strašno so obrabljeni. Slabo so začeli, a se skozi tekme dvigujejo, saj so spet našli ritem in so zdaj zelo nevarni," je dejal Kek o varovancih Garetha Southgata.

Pri tem pa ne razume kritik angleške javnosti, namenjene Southgatu. "Anglije ni bilo nikjer, dokler se ni usedel na klop, zdaj pa je v nekaj letih dvakrat igrala v finalu evropskega prvenstva in enkrat v polfinalu svetovnega prvenstva."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Antivaxer 05:42 14.julij 2024.

    Žoga je okrogla in zmagal bo boljši 😀 3:0 za Špance!

Sorodne novice