Šport > Nogomet
225 ogledov

Celjani z novo zmago potrdili napredovanje v naslednji krog

NK Celja : Flora Profimedia
Celjski nogometaši so pričakovano preskočili prvo evropsko oviro.

Nogometaši Celja so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov doma premagali Floro iz Talliina z 2:1 (0:1). Slovenski prvak je že prvo tekmo v Estoniji dobil s 5:0 in se uvrstil v 2. kvalifikacijski krog.

Slovenski prvaki so v Celju potrdili pot v 2. kvalifikacijski krog, čeprav predvsem v prvem polčasu igra ni bila na pravi ravni. Po vstopu Žana Karničnika pa je terenska pobuda dobila še konkretnost, ta pa je domačo ekipo nagradila z novo zmago. Celjane v naslednjem krogu čaka boljši iz dvoboja med Slovanom Bratislavo Kenana Bajrića in Strugo.

Estonci so tokratni obračun začeli bolje kot prvega, ko so bili povsem nebogljeni, v 12. minuti so tudi povedli, ko je z nizkim strelom z roba kazenskega prostora zadel Tony Varjund. Damir Krznar je povratno tekmo sicer začel z nekoliko spremenjeno zasedbo, je pa bil v napadu tudi Aljoša Matko, ki je po lepi podaji Aljaža Krefla z leve strani v 16. minuti na drugi vratnici grešil z glavo.

Celjska igra je bila dovolj za pobudo na zelenici, a posebej nevarne akcije ni bilo, na drugi strani so gostje prišli v 23. minuti do še ene priložnosti, a so jo zaključili s slabim strelom. V 30. minuti je imel Mario Kvesić izvrstno priložnost za izenačenje, ko je po podaji Ivana Brnića z leve strani ostal sam pred vrati, a slabo streljal z glavo.

NK Celja : Flora | Avtor: Profimedia Profimedia

Krznar je med polčasoma posegel v ekipo in jo osvežil s tremi novimi igralci, prvokategorniki Žanom Karničnikom, Denisom Popovićem in Tamarjem Svetlinom, kljub temu pa so Estonci prišli do prvega obetavnejšega strela v drugem delu. V 52. minuti pa je Karničnik vendarle poskrbel za prvi celjski strel v okvir vrat, vendar je bil gostujoči vratar na mestu.

Je bila pa igra Celja vse boljša, Armandas Kučys, ki je na prvi tekmi zapravil veliko priložnosti, je v tem drugem delu tudi hitro dvakrat neuspešno streljal, v 59. minuti pa je še enkrat zgrešil s sedmih metrov. Čeprav je predvsem Karničnik poživil igro slovenskih prvakov, pa ti ob strnjenih gostih niso znali učinkovito zaključiti akcije.

V 72. minuti pa je Matko priigral najstrožjo kazen Celju, to je v 73. sam izvedel in žogo poslal pod prečko za 1:1. Karničnik je štiri minute pozneje dobro igro kronal še z zadetkom, ko je Florinega vratarja ugnal z močnim strelom z roba kazenskega prostora.

Sledila sta poskusa Estoncev, eden tudi Kosntantina Vasiljeva, nekdanjega igralca Nafte in Kopra, ob koncu pa so Estonci še dvakrat ogrozili vrata, a bili pri zaključku nespretni, tako da je ostalo pri 2.1.

* Arena Z'dežele, gledalcev 2382, sodniki: Kikačeišvili, Ahvlediani, Gabisonia (vsi Gruzija).
* Strelci: 0:1 Varjund (12.), 1:1 Matko (73./11 m), 2:1 Karničnik (76.).
* Celje: Rozman, Krefl (od 79. Kavčič), Zec, Vuklišević, Kouter (od 46. Karničnik), Kvesić (od 46. Svetlin), Dulca, Bobičanec (od 46. Popović), Brnić, Matko (od 74. Aarons), Kučys.
* Flora: Grünvald, Veering (od 89. Lukka), Tougjas, Vaher (od 57. Kolobov), Hussar, Kuraksin (od 75. Aliku), Soomets, Kreida (od 89. Röivassepp), Zenjov, Lepik (od 74. Vasiljev), Varjund.
* Rumeni kartoni: Bobičanec, Kouter, Krefl, Dulca.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice