Šport > Nogomet
317 ogledov

United pripeljal 43-milijonsko okrepitev

Joshua Zirkzee Profimedia
Zirkzee za več kot 40 milijonov v United.

Angleški nogometni prvoligaš Manchester United je potrdil svojo prvo poletno okrepitev. Na družbenih omrežjih so rdeči vragi potrdili prihod nizozemskega reprezentanta Joshue Zirkzeeja. United je po poročanju angleških medijev, vključno z Mirrorjem, italijanski Bologni za 23-letnega napadalca odštel skoraj 43 milijonov evrov odškodnine.

Zirkzee, ki je z dobrimi igrami pomagal Bologni do petega mesta v prejšnji sezoni italijanske lige in posledično do kvalifikacij za ligo prvakov, je z moštvom z Old Trafforda podpisal pogodbo do leta 2029. Nizozemec je v zadnji sezoni v dresu Bologne kot najboljši strelec ekipe prispeval 12 golov in sedem podaj v vseh tekmovanjih ter bil imenovan za najboljšega mladega igralca Serie A.

Njegove predstave so mu prislužile tudi vpoklic v nizozemsko reprezentanco za letošnje evropsko prvenstvo, ki so ga tulipani končali v polfinalu, Zirkzee pa je debitiral za Oranje na tekmi s Turčijo, medtem ko je svoj drugi nastop vpisal ob porazu proti Angliji.

Joshua Zirkzee | Avtor: Profimedia Profimedia

Zirkzee je sicer v mlajših selekcijah igral za številne nizozemske klube, preden je leta 2017 okrepil münchenski Bayern, pri katerem je tudi dočakal svoj članski debi. Za prvo ekipo Bavarcev je zbral 17 nastopov in štiri zadetke ter bil del ene najuspešnejših sezon vseh časov, ko je Bayern osvojil vse tri lovorike - domače prvenstvo in pokal ter ligo prvakov.

V času igranja za Bayern je bil tudi nekaj mesecev posojen Parmi ter eno celo sezono Anderlechtu, ko je bil z 18 zadetki najboljši strelec kluba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice