Šport > Nogomet
94 ogledov

Naslednja ovira Celja tudi s slovenskim pridihom

Struga Slovan Vladimir Weiss Facebook Vladimir Weiss v dresu Slovana na gostovanju v Ohridu.
Slovenski nogometni prvaki so spoznali svoje tekmece na drugi evropski stopnički.

Nogometaši Celja se bodo v drugem krogu kvalifikacij za nastop v elitni Ligi prvakov merili proti slovaškemu Slovanu iz Bratislave. Klub, za katerega igra tudi Slovenec Kenan Bajrić, je na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij na stadionu Biljanini izvori v Ohridu z 2:1 premagal makedonsko Strugo in v skupnem seštevku slavil s 6:3.

Kenan Bajrić je za zasedbo iz Bratislave odigral celo tekmo. V prvem polčasu sta za slovaške prvake zadela Vladimir Weiss (9. minuta), avtogol pa je dosegel Kire Ristevski (34.). V 85. minuti je končni izid postavil Bassirou Compaoré.

Celjani, ki jih s klopi vodi hrvaški trener Damir Krznar, so že v torek potrdili napredovanje v drugi krog po domači zmagi z 2:1 proti estonski Flori. Na prvi tekmi v Tallinnu je bilo 5:0 za slovenske državne prvake.

Celjani bodo gostitelji prve tekme, ki bo na sporedu bodisi 23. bodisi 24. julija. Povratna tekma bo v Bratislavi 31. julija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.