Šport > Nogomet
369 ogledov

Iz milanskega Interja k slovenskim prvakom

Samo Matjaž Profimedia
Samo Matjaž novi obraz v Celju.

Slovenski nogometaš Samo Matjaž je novi igralec Celja. Slovenski prvak iz mesta ob Savinji je sporočil, da je z 20-letnim branilcem in dosedanjim članom mlajše selekcije milanskega Interja podpisal pogodbo do 30. junija 2027.

Matjaž, nekdanji član ekipe Brinje Grosuplje, se je v Italijo preselil februarja 2021, ko je okrepil kadetsko ekipo Spal. V Ferrari ni ostal dolgo, saj je že po vsega pol leta okrepil milanski Inter. Z mlajšimi selekcijami modro-črnih je uspešno nastopal v ligi primavera 1 in se v sezoni 2021/22 veselil naslova prvaka. V sezonah 2022/23 in 2023/24 je skupno zbral 33 nastopov.

"Občutki po vrnitvi v Slovenijo so pozitivni. Komaj čakam, da bom lahko izkusil prvoligaške zelenice in da z ekipo dosežemo vse zastavljene cilje. V Italiji sem moral osebnostno hitreje odrasti, hitreje dojemati stvari in se prilagoditi na novo okolje, v nogometnem smislu pa sem se naučil borbe za vsako igralno minuto," je za spletno stran celjskega kluba uvodoma dejal 190 centimetrov visoki branilec, ki je doslej zbral 14 nastopov za mlajše izbrane vrste Slovenije.

Samo Matjaž | Avtor: Profimedia Profimedia

"V Celju obdobje prilagajanja ne bo tako dolgo, saj veliko fantov že poznam od prej, veliko lažje bo komunicirati. Za prihod v Celje sem se odločil, ker je klub v vzponu na najvišji ravni. Gre za urejeno okolje, z jasnim ciljem in ambicijami. Kratkoročni cilji so povezani z najboljšo obrambo lige, dolgoročni pa dvojna krona in uspeh v Evropi," je še dodal Matjaž.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice