Šport > Nogomet
213 ogledov

Celjani so proti uglednemu tekmecu lovili zmago, a zapravljali priložnosti

NK Celje Profimedia
Celjani so gostili Slovan iz Bratislave in iztržili remi. Bilo je 1:1.

Nogometaše Celja so v drugem krogu kvalifikacij gostili slovaškega prvaka Slovana iz Bratislave. Če bi Celjani v dveh tekmah izločili Slovake, bi si že zagotovili šest tekem v jesenskem skupinskem delu enega izmed evropskih tekmovanj.

Dvoboj se je začel izjemno za slovenske prvake. Po pol priložnostih na vsaki strani, ko je ob dobrih položajih v šestnajstercu manjkal strel na vrata, so Celjani povedli v začetku sedme minute. Pred tem je gostujoči vratar Dominik Takač z neposrečenim izbijanjem z nogo v glavo zadel napadalca Celja Armandas Kučys. Natanko z dvajsetih metrov je prosti strel izvedel Luka Bobičanec in zadel spodnji desni kot Takačovih vrat.

Kmalu zatem bi lahko Celje še povišalo prednost. Luka Menalo je našel Aljoša Matka, ki je sam krenil proti vratom, a slabo ustavljal žogo, s tem pa omogočil gostujoči obrambi, da je pravočasno blokirala njegov poizkus.

Kazen za zamujeno je prišla izjemno hitro, po kombinaciji slovaških reprezentantov Roberta Maka, Vladimirja Weissa, ta je s peto podal pred peterec, in Davida Strelca je slednji potrdil svoj priimek in kljub pokrivanju Damjana Vukliševića prišel do strela za 1:1.

Slovan Bratislava | Avtor: Profimedia Profimedia

V 21. minuti je Menalo po novem celjskem protinapadu prišel v kazenski prostor Slovana, podal na njegov rob, kjer je Aljaž Krefl poizkusil s strelom v dolgi kot, vendar je okroglo usnje poletelo precej mimo želenega cilja.

Na drugi strani je močno z velike razdalje ustrelil občasni slovenski reprezentant Kenan Bajrić, vendar je nekdanji član Olimpije, ki je uradno nogometaš Slovana vse od leta 2018, meril previsoko.

Po slabe ure je bil zaradi prekrška nad Tamarjem Svetlinom izključen Kyriakos Savvidis. Glavni sodnik je sicer sprva pokazal rumeni karton, a so ga iz sobe za VAR 'povabili' na ogled posnetka. Zaradi udarca s podplatom v gleženj Svetlina je Grk tako naknadno prejel rdeči karton.

V 40. minuti je bombo z volejem sprožil Jošt Pišek, Takač je izjemno ubranil, žoga je pred vrati prišla do Matka, ki jo je poslal pod prečko. A gol je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja nesojenega strelca.

V četrti minuti sodnikovega podljška je Mario Kvesić, ki  stekel proti vratom, a bil za las prekratek po odlični podaji. Tik pred žvižgom, ki je označil konec prvega polčasa, je po kotu do strela z glavo prišel David Zec, vendar meril preko prečke.

nk celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Celjani so na začetku drugega polčasa z igralcem več bili tudi več pri žogi. V 54. minuti je po dolgi akciji Žan Karničnik z lepo podajo malce izven šestnajsterca našel Bobičanca, ki je močno sprožil, izgledalo je, da tudi natančno, a je bil njegov strel uspešno blokiran. V nadaljevanju akcije je Matko še enkrat slabo sprejemal žogo pred vrati tekmeca.

Karničnik se je nato izkazal tudi v obrambi, ko je v zadnjem hipu izbil žogo iz nog Strelca.

V 59. minuti sta dva Celjana stekla v napad proti enemu obrambnemu igralcu, vendar je Kučys slabo podal in omogočil, da je Takač stekel iz gola in prvi prišel do žoge. Še ena lepa priložnost je tako splavala po vodi.

Sledila sta strel od daleč Piška in poizkus Matka z glavo, ki pa nista resno ogrozila slovaških vrat.

Po izgubljeni žogi Slovakov pred svojim kazenskim prostorom je sledila hitra akcija, Matkov strel malce z desne strani pa je bil v zadnjem hipu blokiran. Celjani so pritiskali. Pišek je še enkrat ustrelil iz razdalje, pri tem je okroglo usnje oplazilo enega od Slovakov, vendar sodniki tega niso opazili in Celje je ostalo brez kota.

Damir Krznar | Avtor: Profimedia Profimedia

V 73. minuti se je še enkrat zatresla slovaška mreža. Bobičanec je podal do Krefla, ki je vtekel z leve strani in nato v šestnajstercu našel Piška. Ta je močno sprožil in premagal Takača. A tudi tokrat je stranski sodnik dvignil zastavico, v prepovedanem položaju se je znašel Krefl.

V nadaljevanju so Slovaki uspešno 'kradli čas', v 84. minuti pa se je znova izjemna priložnost ponudila  Kučysu. Bobičanec je nekoliko na levi strani našel Denisa Popovića, ta je podal pred vrata, kjer je s prve poizkusil Litovec, a zadel Takača. Ta je izjemno posredoval tudi tri minute kasneje. Tudi tokrat je prišla podaja z leve strani, pred golom jo je preusmeril Edmilson, slovaški vratar pa je bil znova na pravem mestu.

V tretji minuti sodnikovega dodatka je po kotu streljal Vuklišević, Takač je žogo potisnil preko prečke.

V strelih je bilo 15:5 za Celjane, v tistih, ki so šli na gol 6:1.
 

Lika prvakov, drugi krog kvalifikacij:

Celje : Slovan Bratislava  1:1 (1:1)
Bobičanec 7.; Strelec 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice