Šport > Nogomet
1025 ogledov

Ukrajinci niso podali rok Srbom, nato so jih še ponižali

Dinamo Kijev Partizan UCL Profimedia Nogometaši kijevskega Dinama pred začetkom tekme v Lublinu.
Srečanje med kijevskim Dinamom in beograjskim Partizanom je imelo političen uvod.

Prva tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med kijevskim Dinamom in beograjskim Partizanom je bila, zaradi znanih razmer v Ukrajini, odigrana v poljskem Lublinu.

Pred začetkom tekme so bili nogometaši Dinama odeti v ukrajinske zastave. Ko so se gostje odpravili na tradicionalen stisk rok, so Ukrajinci izvedli protestno gesto.

Namesto z rokovanjem so nogometaše Partizana pozdravili le z dotikom rok, za kar sta se ekipi dogovorili že v dneh pred tekmo. Dinamo je protestiral, ker je bil Partizan, v luči dobrih odnosov med Srbijo in Rusijo, ena tistih ekip, ki je v Moskvi igrala prijateljske tekme z ruskimi klubi.

Večina drugih evropskih kolektivov se v znak protesta zaradi vojne v Ukrajini ne želi srečevati z ruskimi klubi, ki so tudi pod suspenzom Uefe.

Dinamo je srečanje dobil z visoko razliko (6:2) in praktično že odločil dvoboj, katerega povratna tekma bo na sporedu naslednji teden v Beogradu.

Partizan je sicer povedel z golom Saldanhe, toda v zadnjih petih minutah prvega polčasa prejel kar tri gole. Zabili so Mikola Šaparenko, Volodimir Bražko in Oleksandr Karavaev.

Na 4:1 je povišal Vladislav Kabaev, sredi drugega polčasa je na 4:2 znižal Saldanha. V končnici so Ukrajinci zadeli še dvakrat, med strelce sta se vpisala Denis Popov in Oleksandr Pihaljonok.

Dinamo Kijev Partizan UCL | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Celja bodo prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti bratislavskemu Slovanu igrali na svojem stadionu v sredo, z začetkom ob 20.15.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice