Šport > Nogomet
57 ogledov

Ljubljančani v gosteh do točke pri Mariboru

Marko Božić twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora in Brava so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Maribor in Bravo sta med tednom igrala kvalifikacije konferenčne lige. Oba sta doživela poraza, a so Štajerci napredovali in jih čaka dvoboj z Vojvodino, Šiškarji pa so končali svojo debitantsko evropsko sezono. Predvsem domači trener Ante Šimundža je bržčas tudi z mislijo na četrtkov obračun zato kar konkretno posegel v začetno postavo.

Še vedno je pogrešal predvsem poškodovanega Svena Šoštariča Kariča, je pa lahko spet računal na povratnika po poškodbi Hilala Soudanija, ki je tako kot Josip Iličić dvoboj začel na klopi, prvič je bil v zapisniku tudi Orphe Mbina. Štajerci so bili v vlogi favorita, imeli več žogo v posesti, v vsem drugem pa je bila predstava bolj ali manj enakovredna, tako da se je zasluženo končala z delitvijo točk. Obe ekipi imata zdaj po štiri točke, pri čemer ima Maribor še tekmo v dobrem.

Ljubljančani so prvič poskusili v šesti minuti, ko je z glavo zgrešil Matej Poplatnik, v deseti pa je poskusil Victor Gidado, vendar je bil Ažbe Jug na pravem mestu. Maribor pa je vse bolj grozil, v 18. minuti pa tudi povedel. Po podaji Gregorja Sikoška z leve strani se je pred vrati najbolje znašel Etienne Beugre, ta je imel pred tem v 15. minuti še eno obetavno priložnost. Pozneje se je nadaljeval enakovreden boj, v katerem pa ni bilo več prave nevarnosti za ena in druga vrata.

Etienne Beugre | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Mariborčani so odločneje začeli drugi polčas, v 51. minuti je do strela na desni strani kazenskega prostora prišel mladi Niko Grlić, vendar se je izkazal Matija Orbanić. So pa izbranci Aleša Arnola, ki je v uvodnih minutah drugega polčasa v igro poslal Matica Ivanška in Martina Pečarja, bili še naprej enakovredni gostiteljem, a si niso znali pripraviti pravega zaključnega strela, tudi Poplatniku ni uspelo dobro zadeti žoge, ko se je znašel pred mariborskimi vrati v 60. minuti.

Takrat je na veselje domačih navijačev v igro vstopil Soudani, a je veselje hitro poniknilo, v 61. minuti je namreč z roba kazenskega prostora zadel Pečar in tako dosegel svoj drugi gol v sezoni. V 70. minuti so Ljubljančani domiselno izvedli prosti strel z leve strani, na koncu je z 20 metrov poskusil Gašper Jovan, Jug je žogo odbil v prečko in jo ujel.

Šimundža je nato v igro poslal še Marka Božića, ta pa je takoj prišel do strela, a zgrešil z roba kazenskega prostora. V teh trenutkih so domači pritisnili, v 75. minuti je bil neuspešen še Arnel Jakupović, v 82. minuti pa je Soudani streljal iz bližine, Orbanić pa je žogo odbil v prečko.

Šimundža je nato v igro poslal še novinca Mbinaja in Karola Borysa, vendar je imel v 89. minuti Milan Tučić izjemno priložnost za vodstvo gostov, a je Jug izvrstno posredoval po poskusu s peto. Mariborski vratar je bil pozoren tudi ob močnem strelu Marka Španringa od daleč v 90. minuti, tako da je ostalo pri 1:1.

Lestvica:
 1. Mura              3  3  0  0  4:1  9
 2. Olimpija          2  2  0  0  3:0  6
 3. Koper             3  2  0  1  3:1  6
 4. Bravo             3  1  1  1  6:3  4
 5. Maribor           2  1  1  0  5:2  4
 6. Celje             2  1  0  1  2:2  3
  . Nafta 1903        2  1  0  1  2:2  3
 8. Kalcer Radomlje   3  1  0  2  2:3  3
 9. Domžale           3  0  0  3  2:7  0
10. Primorje          3  0  0  3  0:8  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice