Šport > Nogomet
172 ogledov

Vijoličasti iz Francije pripeljali novega napadalca

Orphe Mbina twitter NK Maribor
Orphe Mbina v vijoličastem do 2027.

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor se je okrepil v napadu. Kot so zapisali na spletni strani kluba, se je vijoličastim pridružil 23-letni Orphe Mbina, ki je nazadnje igral za francoski tretjeligaški klub Nimes. Gabonec je s štajerskim klubom podpisal triletno pogodbo.

"Mbina pomeni ustrezno rešitev, gre za raznovrstnega napadalca, ki lahko dvigne kakovost v napadu in doda ekipi novo razsežnost. Pogovori so sicer trajali nekoliko dlje, kot je bilo predvideno, precej truda je bilo treba vložiti, da smo dosegli dogovor," je med drugim dejal športni direktor Marko Šuler.

"Prvi vtisi so zelo dobri, vsi so me odlično sprejeli. Deležen sem bil prijetnega gostoljubja, si ogledal četrtkovo tekmo in po tem, kar sem videl, menim, da imamo zelo, zelo dobro ekipo. Zbral sem veliko informacij, vem vse o klubu in njegovem pomenu. Želimo si osvojiti naslov prvaka in priti čim dlje v evropskem tekmovanju," pa je povedal Mbina, ki je doslej zbral tri nastope za reprezentanco Gabona.

Nogometaš je bil v minuli sezoni najboljši strelec kluba Nimes Olympique. Na 30 ligaških tekmah je zbral 8 zadetkov in tri asistence, na štirih pokalnih dvobojih pa je zabil prav toliko golov in k temu dodal še asistenco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice